Διεθνή

Η έκρηξη, το μακελειό και ο αμφίθυμος Ερντογάν

Η έκρηξη, το μακελειό και ο αμφίθυμος Ερντογάν

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Είναι προφανές ότι η σπουδή του Ερντογάν να μιλήσει για απόπειρα κατατρομοκράτησης των Τούρκων είναι συζητήσιμη ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ειδεχθή ενέργεια που συντελέστηκε πριν από λίγες μόνο ώρες

Στους έξι ανέρχονται οι νεκροί και στους 57 οι τραυματίες από την έκρηξη που εκδηλώθηκε στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης, στην πλατεία Ταξίμ, σήμερα το μεσημέρι.

Η έκρηξη έγινε το απόγευμα της Κυριακής. Την ώρα της έκρηξης, πολλοί άνθρωποι περπατούσαν στην πολυσύχναστη πλατεία Ταξίμ, που είναι δημοφιλές μέρος για κυριακάτικο περίπατο τόσο για τους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, όσο και για του τουρίστες που επισκέπτονται την περιοχή.

Η αστυνομία έσπευσε να δημιουργήσει ένα ευρύ  κλοιό ασφαλείας, προκειμένου να αποτρέψει την πρόσβαση στο μέρος τη έκρηξης που προκάλεσε αυτόν το θλιβερό αριθμό θυμάτων και δεκάδων τραυματιών.

Παράλληλα, δυνάμεις ασφαλείας έχουν συγκροτήσει κλοιό, ο οποίος εμποδίζει οιαδήποτε πρόσβαση.

Οι τουρκικές διωκτικές αρχές επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους στον εντοπισμό των δραστών αυτής της φρικτής, της αποτρόπαιης επίθεσης, χωρίς, όμως, να έχουν οδηγηθεί σε κάποιο πρόσωπο.

Μια γυναίκα έχει καταγραφεί, σύμφωνα με τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων, από κάμερα εγκατεστημένη στο χώρο της αιματηρής επίθεσης.

Έως τώρα, οι αρχές δεν έχουν καταλήξει σε κάποιο ασφαλές συμπέρασμα, σε αντίθεση προς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, όμως, έκανε εξαρχής λόγο για προσπάθεια που αποβλέπει στην κατατρομοκράτηση του τουρκικού λαού.

Είναι προφανές ότι η σπουδή του Ερντογάν να μιλήσει για απόπειρα κατατρομοκράτησης των Τούρκων είναι συζητήσιμη ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια ειδεχθή ενέργεια που συντελέστηκε πριν από λίγες μόνο ώρες.

Σε κάθε περίπτωση, ο πρόεδρος της γείτονος μίλησε για «προσπάθειες να νικήσουν την Τουρκία και τον τουρκικό λαό μέσω τρομοκρατίας [οι οποίες] θα αποτύχουν σήμερα όπως και στο παρελθόν, όπως θα αποτύχουν ξανά στο μέλλον».

Την ίδια στιγμή, ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίστηκε αμφίσημος, λέγοντας ότι δεν είναι ορθό να γίνει ακόμη λόγος για τρομοκρατική ενέργεια.

Πιο συγκεκριμένα, ο ίδιος ο Ερντογάν δήλωσε ότι «θα είναι λάθος να πούμε ότι πρόκειται αναμφίβολα για μια τρομοκρατική επίθεση, αλλά οι αρχικές εξελίξεις και οι πρώτες πληροφορίες από τον κυβερνήτη μου είναι ότι η επίθεση μυρίζει τρομοκρατία».

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε την άμεση συμπαράστασή του προς τον τουρκικό λαό και τον Τούρκο Πρόεδρο, αναφέροντας: «Συγκλονισμένοι και λυπημένοι από την είδηση της αποτρόπαιας επίθεσης στην Τουρκία. Εύχομαι ταχεία ανάρρωση στους τραυματίες και εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, στον Πρόεδρο και στον τουρκικό λαό. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα κάθε μορφή τρομοκρατίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments