Διεθνή

Τραμπ: Νικητής σε οικογενειακή διαμάχη για κληρονομιά

Τραμπ: Νικητής σε οικογενειακή διαμάχη για κληρονομιά
Ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την ανιψιά του Μαίρη Τραμπ, η οποία τον έσυρε στα δικαστήρια μαζί με δύο από τα αδέρφια του με την κατηγορία ότι την εξαπάτησαν σε μία κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Μπορεί τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών να μην ήταν καλά για τον τέως Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ με τις ήττες των υποψηφίων του να διαδέχονται η μία την άλλη, ωστόσο μέσα σε αυτό το κλίμα κέρδισε σε …δικαστική διαμάχη για κληρονομιά!

Ο Ντόναλντ Τραμπ νίκησε την ανιψιά του Μαίρη Τραμπ, η οποία τον έσυρε στα δικαστήρια μαζί με δύο από τα αδέρφια του με την κατηγορία ότι την εξαπάτησαν σε μία κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Σε μια απόφασή του τη Δευτέρα, ο δικαστής Ρόμπερτ Ριντ ενός δικαστηρίου της πολιτείας της Νέας Υόρκης στο Μανχάταν είπε ότι η Μέρι Τραμπ απελευθέρωσε τις αξιώσεις της κατά των συγγενών της σε έναν διακανονισμό του 2001 σχετικά με την περιουσία του πατέρα του Ντόναλντ Τραμπ, Φρεντ Τραμπ του πρεσβύτερου.

Η απόφαση  ήρθε την ίδια μέρα που ένας ομοσπονδιακός δικαστής στο Μανχάταν παρέδωσε στον Ντόναλντ Τραμπ άλλη μια νομική νίκη, απορρίπτοντας μήνυση του πρώην δικηγόρου του Μάικλ Κοέν για τη συγγραφή ενός  βιβλίου απομνημονευμάτων.

Η υπόθεση της Μαίρη Τραμπ είχε τις ρίζες της στον θάνατο του πατέρα της Φρεντ Τραμπ Τζούνιορ το 1981, μεγαλύτερου αδερφού του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος άφησε στη Μέρι, τότε 16 ετών, ένα κερδοφόρο χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Η 57χρονη πλέον ψυχολόγος, η Μέρι Τραμπ, ισχυρίστηκε ότι οι θείοι της Ντόναλντ και Ρόμπερτ Τραμπ και η θεία της Μαριάν Τραμπ Μπάρι υποτίθεται ότι προστατεύουν τα συμφέροντά της, αλλά αντ ‘αυτού την απομάκρυναν από δεκάδες εκατομμύρια δολάρια.

Ισχυρίστηκε ότι έμαθε για την απάτη μόνο όταν οι New York Times δημοσίευσαν μια έρευνα που κέρδισε το βραβείο Πούλιτζερ το 2018 για τα οικονομικά του Ντόναλντ Τραμπ, συμπεριλαμβανομένων των υποτιθέμενων προσπαθειών του να αποφύγει τους φόρους.

Ωστόσο, ο δικαστής είπε ότι ο συμβιβασμός, ο οποίος χάρισε στη Μέρι Τραμπ περισσότερα από 2,7 εκατομμύρια δολάρια, δεν ήταν ούτε άδικος και αποδέσμευσε τους κατηγορούμενους από τους ισχυρισμούς της Mary Trump.

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι 76 ετών και ο Μπάρι, συνταξιούχος ομοσπονδιακός δικαστής, είναι 85. Ο Ρόμπερτ Τραμπ πέθανε τον Αύγουστο του 2020.

Ορισμένοι από τους ισχυρισμούς της Μαίρη Τραμπ για τον Ντόναλντ Τραμπ ήταν στη δική της αφήγηση για το 2020, «Πάρα πολύ και ποτέ αρκετά: Πώς η οικογένειά μου δημιούργησε τον πιο επικίνδυνο άνθρωπο στον κόσμο». 

Ο Τραμπ έχει κατηγορήσει την ανιψιά του ότι προσπάθησε να εξαργυρώσει το οικογενειακό όνομα.

Μήνυσε χωριστά τη Mέρι Τράμπ, τους Times και τρεις δημοσιογράφους για περισσότερα από 100 εκατομμύρια δολάρια, λέγοντας ότι σχεδίαζαν να εκμεταλλευτούν τα φορολογικά του αρχεία για να εκπληρώσουν προσωπικές βεντέτες και τις επιθυμίες τους για αναγνώριση και χρήματα εις βάρος του πολιτικού του κόστους.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments