Pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr Ora Oikonomias. Παραγωγή pagenews.gr

Με την
Σοφία Χύτου

ΟΑΕΔ ανεργία: Ανανέωση δελτίου ανεργίας, οδηγίες [vid]

H Φιλοθέη Μακριδάκη Φοροτεχνικός - Οικονομικός Σύμβουλος μίλησε στην εκπομπή "Ώρα Οικονομίας" για την κάρτα ανεργίας, πότε και πως ανανεώνεται. 

H Φιλοθέη Μακριδάκη Φοροτεχνικός – Οικονομικός Σύμβουλος μίλησε στην εκπομπή “Ώρα Οικονομίας” στο pagenews.gr και τη Σοφία Χύτου για την κάρτα ανεργίας, πότε και πως ανανεώνεται.

Πότε και πως ανανεώνεται η κάρτα ανεργίας

“Να δούμε τα βήματα που απαιτούνται για τη διαδικασία προκειμένου να είναι ενεργή. Κάρτα ανεργίας  έχει όποιος είναι άνεργος. Εννοείται και βεβαίως πρωταρχικό στοιχείο για να έχω την κάρτα ανεργίας είναι να την ανανεώνω όποτε χρειάζεται διότι αν σταματήσω να την ανανεώνω καταργείται. Και εφόσον καταργηθεί αν έχω κάποια προνόμια εννοείται ότι χάνονται και αυτά. Ας δούμε την κάρτα.

Πώς αναναιώνεται η κάρτα ανεργίας και πότε

Ανανέωση δελτίου ανεργίας

Ανανεώστε ηλεκτρονικά το δελτίο ανεργίας σας στο χρονικό διάστημα 20 ημερών πριν την αναγραφόμενη ημερομηνία λήξης ισχύος του.

Θα χρειαστείτε:

είτε κλειδάριθμο από ένα Κέντρο προώθησης απασχόλησης της ΔΥΠΑ

είτε τους προσωπικούς σας κωδικούς πρόσβασης στο Taxisnet

Εναλλακτικά, μπορείτε να πάτε σε ένα ΚΕΠ με:

τον ΑΦΜ σας

τον ΑΜΚΑ σας

ένα αποδεικτικό ταυτοπροσωπίας (δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης ή ασφαλιστικό βιβλιάριο)

Εναλλακτικά, έχετε την επιλογή να κλείσετε ψηφιακό ραντεβού στο myKEPlive για να εξυπηρετηθείτε από υπάλληλο των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) μέσω τηλεδιάσκεψης.

Προσέξτε το εξής όταν θα ναι και την κάρτα ανεργίας σας θα δείτε ότι θα βγει ένα αποδεικτικό της ανανέωσης και στο θα αναγράφει για την χρονική περίοδο που είναι σε ισχύ αυτή η ανανέωση και βεβαίως από πότε μέχρι πότε θα πρέπει να επαναλάβετε να την ανανεώσετε.