Pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr Varometro. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ
Βασίλης Οικονόμου
Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας
Κώστας Μπάρκας
Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Βασίλης Οικονόμου – Κώστας Μπάρκας στο pagenews.gr: Σημείο τριβής το νομοθετικό πλαίσιο των παρακολουθήσεων

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Κώστας Μπάρκας αναφέρθηκαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Κώστας Μπάρκας μίλησαν στο pagenews.gr και την εκπομπή “Το Βαρόμετρο”  με τη Σοφία Χύτου όπου αναφέρθηκαν στην υπόθεση των παρακολουθήσεων.

Ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Βασίλης Οικονόμου σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων τόνισε τα εξής: “Η Νέα Δημοκρατία από την πρώτη στιγμή προσπαθεί να εξορθολογίσει και να επικαιροποιήσει βάσει των νέων δεδομένων και καταστάσεων που διαμορφώνονται, το νομικό και θεσμικό πλαίσιο των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών της χώρας τις δυνατότητες προστασίας της ιδιωτικότητας και των επικοινωνιών των πολιτών σε όποιο επίπεδο και να ‘ναι όχι μόνο πολιτικών, των γνωστών προσώπων του κάθε πολίτη, ο οποίος σε μία πολιτεία δεν μπορεί να παρακολουθείται ή να μην υπόκειται σε επίσημες διαδικασίες, οι οποίες ο νόμος ορίζει αν έχουμε περίπτωση τέτοια της παρακολούθησης. Άρα λοιπόν ήδη και με την πράξη νομοθετικού περιεχομένου και τώρα με το νομοσχέδιο προσπαθούμε να λύσουμε ζητήματα που βλέπουμε ότι έχουν ανακύψει από μια συζήτηση η οποία έχει ξεκινήσει μέσα από μια προβληματική κατάσταση παρακολούθησης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ του κ. Ανδρουλάκη, αλλά στον δρόμο όπως καταλαβαίνετε η αντιπολίτευση θεώρησε σκόπιμο αυτό το ζήτημα να το κάνει πρωταγωνιστικό, να εξαπολύσει μια εκστρατεία συκοφάντησης της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, να δημιουργήσει μια θολή εικόνα για το τι γίνεται τελικά, να μπερδέψει τα πράγματα για να υπάρχει μια σύγχυση, να μην καταλάβει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει ευθύνη του πρωθυπουργού λέγοντάς του ότι ο Μητσοτάκης παρακολουθεί και ο Μητσοτάκης τα κάνει όλα και όπως από την πρώτη στιγμή έχει πει η κυβέρνηση κανένας δεν μπορεί να κάνει αντίλογο ότι το ελληνικό κράτος και οι υπηρεσίες του δεν έχουν στη διάθεσή τους κανένα κακόβουλο λογισμικό…”.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Κώστας Μπάρκας αναφορικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων υπογράμμισε: “Ξεκινώντας από το νομοσχέδιο το οποίο έχει τεθεί σε διαβούλευση και είναι ένα ακόμα βήμα της Νέας Δημοκρατίας για την περαιτέρω αποσιώπηση συγκάλυψη του σκανδάλου το οποίο ακουμπά τον κ. Μητσοτάκη και το λέω αυτό γιατί όσο ακούγαμε το προηγούμενο διάστημα ότι τάχα μου θα απαγορευτεί η χρήση κακόβουλων λογισμικών στη χώρα μας ότι θα είμαστε η πρώτη χώρα στην Ευρώπη, στον κόσμο όπου θα ισχύει αυτό είναι ένα ψέμα διότι και το νομοσχέδιο δεν αναφέρεται σε τίποτα τέτοιο, το μόνο που κάνει που λέει ότι η ΕΥΠ  θα αποφασίζει ποια λογισμικά είναι νόμιμα και ποια όχι. Δηλαδή ο κάθε Κοντολέοντας αποπεμφθείς διοικητής της ΕΥΠ τοποθετημένος επειδή έτσι ήθελε ο κ. Μητσοτάκης θα αποφασίζει ποια λογισμικά είναι  νόμιμα ή όχι. Ε λοιπόν ο κ. Κοντολέων μαζί με τον κύριο Δημητριάδη το νούμερο ένα του Μάξιμου. η ομάδα του κ. Μητσοτάκη αποφασίσανε και είπανε ότι το κακόβουλο λογισμικό Predator είναι νόμιμο και μπορεί να το χρησιμοποιεί ο κ. Μητσοτάκης για να παρακολουθεί πολιτικούς του αντιπάλους, τους ανθρώπους του ίδιου του κόμματος. Γιατί συμβαίνει αυτό;  Γιατί ο κ. Μητσοτάκης είναι ένας πολιτικός ο οποίος φοβάται και τον ίσκιο του ,δεν έχει εμπιστοσύνη σε κανέναν και αυτό που κάνει είναι να παρακολουθεί τους πάντες. Αποδείχθηκε αυτό σε τρεις περιπτώσεις. Αρχικά είναι ο κύριος Δημητριάδης, ο κύριος Κουκάκης δημοσιογράφος, ο οποίος ερευνούσε ένα σκάνδαλο το οποίο ψηφίστηκε από τη Νέα Δημοκρατία. την κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη όσον αφορά στην οικονομική ασυλία με τραπεζίτες. Είναι ο κ. Ανδρουλάκης ο οποίος παρακολουθήθηκε και από το Predator και από την ΕΥΠ και είναι και ο κ. Σπίρτζης ο οποίος δέχτηκε κακόβουλο λογισμικό στο κινητό του και το οποίο έχει καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στην αρμόδια εισαγγελέα του Αρείου Πάγου”.