Ελλάδα

Έρχεται η κακοκαιρία «Φόβος»: Έντονα φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα

Έρχεται η κακοκαιρία «Φόβος»: Έντονα φαινόμενα σε όλη την Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Ιταλία πρόκειται να κινηθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες

Η κακοκαιρία «Fobos» που θα χτυπήσει τα βορειοδυτικά Βαλκάνια θα επηρεάσει και την Ελλάδα, όπως μας ενημέρωνει με την τελευταία ανάλυσή του ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά από την Ιταλία πρόκειται να κινηθούν προς τη χώρα μας τις επόμενες ημέρες, όπου σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, θα προκαλέσουν σημαντικά ύψη βροχής στα δυτικά τμήματα της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, από την Παρασκευή 18/11 έως τουλάχιστον και τη Δευτέρα 21/11, η ατμοσφαιρική κυκλοφορία ευνοεί τη διέλευση διαδοχικών βαρομετρικών χαμηλών, με αποτέλεσμα την εκδήλωση βροχών και καταιγίδων κατά διαστήματα, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / Meteo.gr, τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες της Κυριακής 20/11 θα είναι κατά τόπους έντονα στα δυτικά τμήματα, ενώ έως τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας 21/11 θα επηρεάσουν μεγάλο τμήμα της ηπειρωτικής χώρας, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα για το Σάββατο δεν προβλέπεται το σύστημα αυτό να επηρεάσει σημαντικά την χώρα μας, παρά μόνο με πρόσκαιρη ένταση των βροχοπτώσεων στα Βορειοδυτικά το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Την Κυριακή στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βόρεια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βόρειο Αιγαίο, θα έχουμε βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά όπως διακρίνεται και στους δύο χάρτες (στον δείκτη EFI και τον 24ωρο υετό) πιθανώς να είναι ισχυρά (με πορτοκαλί δείκτη EFI -Extreme Forecast Index- επιπέδου 0,7.

Τη Δευτέρα θα διατηρηθεί περίπου το ίδιο σκηνικό του καιρού με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές κυρίως στα δυτικά, τα βόρεια και την ανατολική νησιωτική χώρα με σταδιακή ύφεση των φαινομένων από το απόγευμα στα δυτικά και τα βόρεια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments