Διεθνή

Σόιμπλε: Κάναμε λάθη με τη Ρωσία

Σόιμπλε: Κάναμε λάθη με τη Ρωσία

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Λάθη που του έκανε ο ίδιος αλλά και το κόμμα του (CDU) όσον αφορά τη Ρωσία παραδέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Bundestag και πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε

Λάθη που του έκανε ο ίδιος αλλά και το κόμμα του (CDU) όσον αφορά τη Ρωσία παραδέχτηκε ο πρώην πρόεδρος της Bundestag και πρώην ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα «Handelsblatt», και τόνισε ότι «ποτέ άλλοτε δεν αισθάνθηκα ότι η παγκόσμια κατάσταση είναι τόσο απειλητική όσο σήμερα».

Όπως είπε αναγνωρίζει ότι τόσο ο ίδιος όσο και το κόμμα του, αλλά και πολλοί στη Γερμανία «δεν θέλαμε να δούμε» την πραγματικότητα. «Είμαι θυμωμένος με αυτό» είπε. Ήδη από την εποχή που ήταν υπουργός Εσωτερικών, αναφέρει, θα έπρεπε να είχε αντιληφθεί τι συνέβαινε και υπογράμμισε ότι το κύρος της Γερμανίας έχει πληγεί.

«Μίλησα με τον Ρώσο ομόλογό μου, τότε, για το πώς θα μπορούσαμε να πολεμήσουμε από κοινού την ισλαμιστική τρομοκρατία. Αλλά θα μπορούσα απλώς να κοιτάξω τι έκανε η Ρωσία στην Τσετσενία. Θα μπορούσαμε ακόμη να είχαμε ακούσει τον τότε πρόεδρο της Πολωνίας Λεχ Κατσίνσκι, ο οποίος μετά την επίθεση της Ρωσίας στη Γεωργία είχε προειδοποιήσει ότι “πρώτα η Γεωργία, μετά η Ουκρανία, μετά η Μολδαβία, μετά οι Βαλτικές και μετά η Πολωνία”. Είχε δίκιο», λέει ο κ. Σόιμπλε, ο οποίος ωστόσο, δεν κατηγορεί την πρώην καγκελάριο για αυτή την πολιτική.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments