Διεθνή

Γάμος στον Λευκό Οίκο: Παντρεύτηκε η εγγονή του Τζο Μπάιντεν

Γάμος στον Λευκό Οίκο: Παντρεύτηκε η εγγονή του Τζο Μπάιντεν

Πηγή Φωτογραφίας: WhiteHouse/Daily Mail

Πρόκειται για τον 19ο γάμο που τελείται στην ιστορία του Λευκού Οίκου

 Η Ναόμι Μπάιντεν, η εγγονή του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και της πρώτης κυρίας Τζιλ Μπάιντεν, παντρεύτηκε το Σάββατο, τη 19η φορά στην ιστορία που χρησιμοποιήθηκε ο Λευκός Οίκος για γάμο.

Η νύφη, 28 ετών, είναι δικηγόρος που ζει στον Λευκό Οίκο με τον γαμπρό, τον Πίτερ Νιλ, 25 ετών, έναν πρόσφατο απόφοιτο της Νομικής Σχολής που κατάγεται από το Τζάκσον Χόλε του Ουαϊόμινγκ και εργάζεται στο Νομικό Κέντρο του Πανεπιστημίου Georgetown για την Εθνική Ασφάλεια. Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 2018.

Η τελετή, χωρίς πρόσβαση στον Τύπο, πραγματοποιήθηκε στο νότιο γκαζόν του Λευκού Οίκου, παρουσία 250 καλεσμένων.

«Ήταν χαρά να βλέπω τη Ναόμι να μεγαλώνει, να ανακαλύπτει ποια είναι και να χαράζει μια τόσο απίστευτη ζωή για τον εαυτό της», ανέφεραν ο πρόεδρος και η πρώτη κυρία σε κοινή δήλωση που εξέδωσαν μετά την εκδήλωση.

«Τώρα, είμαστε γεμάτοι περηφάνια που τη βλέπουμε να επιλέγει τον Πίτερ για σύζυγό της και έχουμε την τιμή να τον καλωσορίσουμε στην οικογένειά μας. Τους ευχόμαστε μέρες γεμάτες γέλιο και μια αγάπη που μεγαλώνει κάθε χρόνο που περνάει», είπαν.

Ένα γεύμα για τα μέλη της οικογένειας και το γαμήλιο πάρτι ακολούθησε την τελετή στην κεντρική τραπεζαρία του Λευκού Οίκου. Είχε προγραμματιστεί μια βραδινή δεξίωση με επιδόρπιο και χορό.

Είναι το πρώτο μέρος ενός εορταστικού Σαββατοκύριακου για τον Μπάιντεν, ο οποίος θα γιορτάσει τα 80α γενέθλιά του την Κυριακή περιτριγυρισμένος από την οικογένεια.

Από τότε που ο πρώην Πρόεδρος Τζον Άνταμς μετακόμισε στον πρόσφατα χτισμένο Λευκό Οίκο το 1800, οι 18 προηγούμενοι γάμοι ήταν μελών της  οικογένειας του προέδρου και της πρώτης κυρίας.

Σύμφωνα με την Ιστορική Ένωση του Λευκού Οίκου, η παράδοση ξεκίνησε το 1812 όταν η Λούσι Πέιν Ουάσινγκτον, αδερφή της πρώτης κυρίας Ντόλεϊ Μάντισον, παντρεύτηκε τον δικαστή του Ανώτατου Δικαστηρίου Τόμας Τοντ.

Ο Γκρόβερ Κλίβελαντ ήταν ο μόνος πρόεδρος που παντρεύτηκε στον Λευκό Οίκο. Αντάλλαξε όρκους με τη Φράνσις Φόλσομ το 1886 στο Μπλε Δωμάτιο.

Η Ναόμι Μπάιντεν είναι κόρη του γιου του προέδρου, Χάντερ Μπάιντεν, και της πρώτης του συζύγου, Κάθλιν Μπουλ.

Η διευθύντρια επικοινωνίας του Τζιλ Μπάιντεν, Ελίζαμπεθ Αλεξάντερ, είπε ότι η οικογένεια Μπάιντεν θα πληρώσει για τις γαμήλιες δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στον Λευκό Οίκο, «σύμφωνα με άλλες ιδιωτικές εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν από την πρώτη οικογένεια και ακολουθώντας τις παραδόσεις προηγούμενων γαμήλιων εορτασμών του Λευκού Οίκου σε προηγούμενες κυβερνήσεις. “

Σε αντίθεση με κάποιες προηγούμενες τέτοιες τελετές, οι εορταστικές εκδηλώσεις ήταν κλειστές για τα μέσα ενημέρωσης, με απόφαση των νεόνυμφων, όπως ενημέρωσε η  εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Καρίν Ζαν-Πιερ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments