Διεθνή

Σκαφάρντι: Η Ευρώπη επαναπαύτηκε στο ντίζελ, θεωρεί ο “βετεράνος” της διύλισης

Σκαφάρντι: Η Ευρώπη επαναπαύτηκε στο ντίζελ, θεωρεί ο “βετεράνος” της διύλισης

Πηγή Φωτογραφίας: thetexan

Η μεγαλύτερη προμηθευτής ντίζελ της Ευρώπης είναι η Ρωσία, γεγονός σημαντικό δεδομένης της γεωπολιτικής κόντρας και των κυρώσεων

Οι πολύ υψηλές τιμές ντίζελ που βιώνει η Ευρώπη αποτελεί ένα οδυνηρό μάθημα για τους πολιτικούς σχετικά με την ασφάλεια εφοδιασμού, δήλωσε στο Bloomberg ο βετεράνος του κλάδου, Ντάριο Σκαφάρντι.

“Φτάσαμε σε αυτό το σημείο διότι η Ευρώπη επαναπάυτηκε”, τόνισε σχετικά ο πρώην επικεφαλής του μεγάλου διυλιστηρίου Saras στη Σαρδηνία. “Κανείς δεν σκέφτηκε τη στρατηγική σημασία του να έχεις τα δικά σου διυλιστήρια”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην παρούσα χρονική περίοδο η τιμή του ντίζελ είναι 40 δολάρια ακριβότερη από αυτή του αργού πετρελαίου και τρεις φορές υψηλότερη από το μέσο όρο της προηγούμενης πενταετίας.

Στα ευρωπαϊκά κράτη του ΟΟΣΑ καταναλώνονται άνω των 6 εκατ. βαρελιών ντίζελ και το περισσότερο παράγεται εντός της Ε.Ε., αν και σημαντικές ποσότητες εισάγονται αναγκαστικά για να συμπληρώσουν. Η μεγαλύτερη προμηθευτής ντίζελ της Ευρώπης είναι η Ρωσία, γεγονός σημαντικό δεδομένης της γεωπολιτικής κόντρας και των κυρώσεων.

Όταν στις αρχές του 2023 η Ε.Ε. θέσει κυρώσεις στη μεταφορά ντίζελ από τη Ρωσία, τότε ο Σκαφάρντι θεωρεί ότι η ήπειρος θα επιδεινώσει τη θέση της και θα πρέπει να αναζητήσει νέες πηγές.

Ο ίδιος θεωρεί ότι το πιο κρίσιμο σημείο θα είναι στα τέλη του χειμώνα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments