Διεθνή

Ινδονησία: Φονικός σεισμός στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Δεκάδες νεκροί και ερείπια

Ινδονησία: Φονικός σεισμός στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Δεκάδες νεκροί και ερείπια

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια ιδιαίτερα σεισμικά ενεργή ζώνη, όπου συναντώνται διαφορετικές πλάκες στον φλοιό της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων

 Φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων του ισχυρού σεισμού των 5,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ θα αυξηθεί, πολύ περισσότερο από τους 162 μέχρι στιγμής, καθώς συνεχίζονται οι έρευνες των σωστικών συνεργείων στα ερείπια, στην επαρχία Δυτικής Ιάβας της Ινδονησίας.

Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην πόλη Cianjur στην ορεινή Δυτική Ιάβα, περίπου 75 χιλιόμετρα  νοτιοανατολικά της πρωτεύουσας, Τζακάρτα. Η περιοχή φιλοξενεί πάνω από 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 326, ενώ δεν υπάρχουν ακόμα στοιχεία από ορεινές απομονωμένες περιοχές.

Η Ινδονησία βρίσκεται πάνω στο λεγόμενο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού», μια ιδιαίτερα σεισμικά ενεργή ζώνη, όπου συναντώνται διαφορετικές πλάκες στον φλοιό της Γης και δημιουργούν μεγάλο αριθμό σεισμών και ηφαιστείων.

Το BNPB είπε ότι περισσότερα από 2.200 σπίτια έχουν υποστεί ζημιές και περισσότεροι από 5.300 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί. Το ηλεκτρικό ρεύμα διακόπηκε, όπως και οι επικοινωνίες, ανέφεραν οι αρχές, ενώ οι κατολισθήσεις εμποδίζουν τις εκκενώσεις σε ορισμένες περιοχές.

Εκατοντάδες θύματα νοσηλεύονταν σε πάρκινγκ νοσοκομείου, μερικά σε σκηνές έκτακτης ανάγκης. Κάτοικοι που τα σπίτια τους κατέρρευσαν βρίσκονται σε  χωράφια ή σε σκηνές, ενώ τα κτίρια γύρω τους είχαν μετατραπεί σε ερείπια.

Το ασθενοφόρο εξακολουθούσε να φτάνει στο νοσοκομείο αργά το βράδυ, μεταφέροντας περισσότερους ανθρώπους στο νοσοκομείο.

Οι αξιωματούχοι εξακολουθούσαν να εργάζονται για να καθορίσουν την πλήρη έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από τον σεισμό, ο οποίος σημειώθηκε σε σχετικά μικρό βάθος 10 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την υπηρεσία καιρού και γεωφυσικής (BMKG).

Μέχρι στιγμής καταγράφηκαν 88 μετασεισμοί, ενώ η μετεωρολογική υπηρεσία BMKG προειδοποίησε για περισσότερες κατολισθήσεις σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης.

Το 2004, ένας σεισμός 9,1 Ρίχτερ στα ανοιχτά της Σουμάτρας στη βόρεια Ινδονησία προκάλεσε τσουνάμι που έπληξε 14 χώρες, σκοτώνοντας 226.000 ανθρώπους κατά μήκος της ακτογραμμής του Ινδικού Ωκεανού, περισσότεροι από τους μισούς από τους οποίους στην Ινδονησία.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments