Διεθνή

Γαλλία: Οι καλοκαιρινοί καύσωνες ίσως ευθύνονται για σχεδόν 3.000 επιπλέον θανάτους

Γαλλία: Οι καλοκαιρινοί καύσωνες ίσως ευθύνονται για σχεδόν 3.000 επιπλέον θανάτους

Πηγή Φωτογραφίας: newsweek

Συνολικά 10.420 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μεταξύ 1ης Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου στο δεύτερο θερμότερο καλοκαίρι της Γαλλίας από το 1900, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας δημόσιας υγείας

 Τρεις διαδοχικοί καύσωνες και ο COVID-19 είναι πιθανό να προκάλεσαν περισσότερους από 10.000 επιπλέον θανάτους στη Γαλλία αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας.

Συνολικά 10.420 επιπλέον θάνατοι καταγράφηκαν μεταξύ 1ης Ιουνίου και 15 Σεπτεμβρίου στο δεύτερο θερμότερο καλοκαίρι της Γαλλίας από το 1900, σύμφωνα με στοιχεία της υπηρεσίας δημόσιας υγείας.

Από αυτούς, 2.816 σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια τριών κυμάτων καύσωνα, από τις 14 έως τις 22 Ιουνίου, από τις 9 έως τις 27 Ιουλίου και από τις 29 Ιουλίου έως τις 14 Αυγούστου.

Οι Auvergne-Rhône-Alpes, Nouvelle Aquitaine, Occitanie και Provence-Alpes-Côte d’Azur κατέγραψαν την πλειονότητα των επιπλέον θανάτων σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Οι ηλικιωμένοι επηρεάστηκαν περισσότερο, με τους 75 ετών και άνω να αριθμούν τους 2.272 από τους 2.816 επιπλέον θανάτους κατά τη διάρκεια του καύσωνα.

Η πανδημία του COVID είναι επίσης πιθανό να έπαιξε ρόλο στους θανάτους που σχετίζονται με τη ζέστη, δήλωσε ο οργανισμός Sante Publique France, με 894 θανάτους που σχετίζονται με τον COVID-19 να καταγράφονται σε νοσοκομεία και ιατρικά ιδρύματα κατά τη διάρκεια των κυμάτων καύσωνα.

«Ο COVID-19 μπορεί να έχει αυξήσει την ευπάθεια στη ζέστη ορισμένων ανθρώπων και η έκθεση σε υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιδεινώσει την υγεία ορισμένων ασθενών με COVID-19», πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments