Διεθνή

Der Spiegel: Η Ελληνική Ακτοφυλακή διασώζει εκατοντάδες μετανάστες

Der Spiegel: Η Ελληνική Ακτοφυλακή διασώζει εκατοντάδες μετανάστες

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Πάνω από 400 άτομα σε ένα σκουριασμένο πλοίο, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά: μετά από μια δύσκολη επιχείρηση διάσωσης, μετανάστες από τη Συρία και το Πακιστάν μεταφέρθηκαν στην Κρήτη.

Μια επιχείρηση διάσωσης νοτιοδυτικά της Κρήτης έχει αντιµετωπίσει την ελληνική ακτοφυλακή µε προκλήσεις. Εκατοντάδες µετανάστες ήταν σε στενοχώρια εκεί εκείνο το βράδυ. Χρειάστηκαν ώρες για να ανακτηθεί το πλοίο λόγω των ισχυρών ανέµων στην περιοχή και το σκάφος µε τους µετανάστες κινδύνευε να ανατραπεί.

Το κατεστραµµένο πλοίο ρυµουλκήθηκε τελικά από δύο αλιευτικά υπό την επίβλεψη του Πολεµικού Ναυτικού, το οποίο είχε επίσης ανταποκριθεί στην κλήση έκτακτης ανάγκης. Εικόνες από την κρατική τηλεόραση έδειχναν ένα σκουριασµένο, εντελώς υπερπλήρες σκάφος µε κόσµο που συνωστίζεται στο κατάστρωµα. Οι µετανάστες µεταφέρθηκαν στο λιµάνι της Παλαιόχωρας στη νοτιοδυτική Κρήτη. Λέγεται ότι προέρχονται κυρίως από το Πακιστάν και τη Συρία , και στο πλοίο υπήρχαν πολλά παιδιά, ανέφερε. Οι αιτούντες άσυλο εξακολουθούν να βρίσκονται στο πλοίο, δήλωσε την Τρίτη εκπρόσωπος της ελληνικής ακτοφυλακής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments