Lifestyle

Σέιχα Μόζα: Η πρώην πρώτη κυρία του Κατάρ ξεχωρίζει για το στυλ της

Σέιχα Μόζα: Η πρώην πρώτη κυρία του Κατάρ ξεχωρίζει για το στυλ της

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter - @Tatatrt

Η πρώην πρώτη κυρία του Κατάρ, Σέιχα Μόζα, ξεχωρίζει για το στυλ της και τις καινοτόμες δράσεις της.

Η Σεΐχα Μόζα, είναι η δεύτερη σύζυγος του Εμίρη του Κατάρ, η οποία είναι παντρεμένη μαζί του από το 1977 ένω έχουν αποκτήσει τα 7 από τα 28 παιδιά του. Η Σεΐχα Μόζα μπιντ Νάσερ, όμως, κατάφερε να επισκιάσει τις άλλες δύο του γυναίκες και να γίνει σύμβολο του Εμιράτου στον έξω κόσμο.

View this post on Instagram

A post shared by SheikhaMozaFashion (@sheikhamozafashion)

Η 60χρονη σήμεα Σεΐχα Μόζα είναι όμορφη, μορφωμένη με πτυχίο κοινωνιολογίας, αλλά και ιδιαίτερα δραστήρια. Θεωρείται η κινητήρια δύναμη πίσω από τον θρόνο του Κατάρ, ενώ είναι η μόνη από τις συζύγους του πάμπλουτου Εμίρη που τον συνοδεύει στα ταξίδια του αλλά και στις συναντήσεις του με τις σημαντικότερες προσωπικότητες του κόσμου.

Λέγεται ότι η Σεΐχα Μόζα έφερε το Κατάρ στην σημερινή του κατάσταση, με τον εκμοντερνισμό και την καθ’ οδόν βελτίωση των διπλωματικών σχέσεων με την Δύση.

View this post on Instagram

A post shared by DNARoyals (@dnaroyals)

Παράλληλα, μέσω του ιδρύματος Quatar Foundation, προωθεί μεταρρυθμίσεις στην παιδεία και την κοινωνία. Έχει θεσπίσει χρηματικό βραβείο ύψους μισού εκατομμυρίου ευρώ, που απονέμεται σε όσους κάνουν βήματα προόδου στον τομέα της εκπαίδευσης, και επίσης προσπαθεί να επεκτείνει την ελευθερία του Τύπου.

Λάτρης της Ελλάδας, η Σεΐχα Μόζα έχει επισκεφθεί πολλές φορές τη χώρα μας για διακοπές, τις πιο πολλές από αυτές στη Μύκονο.

Ένα σύγχρονο style icon με υψηλή αισθητική

Χωρίς να αρνείται τη μουσουλμανική της ταυτότητα δεν κρύβει την αγάπη της για τα στοιχεία της δύσης, όπως η μόδα. Η φινέτσα και το ιδιαίτερα κομψό στυλ της την έχουν αναδείξει σε πρότυπο κομψότητας που κατάφερε να κάνει μόδα τα τυρμπάν.

Τα λαμπερά κοσμήματα, οι μακριές τουαλέτες, οι γούνες αλλά και τα φαρδιά παντελόνια, είναι οι μεγάλες της αδυναμίες, ενώ η ίδια αποτελεί style icon. Μάλιστα, το 2011 ήταν δεύτερη στη λίστα του Vanity Fair με τους πιο καλοντυμένους ανθρώπους του κόσμου.

Η Σεΐχα Μόζα περίφημη για την εντυπωσιακή της παρουσία και τις μεγαλοπρεπείς εμφανίσεις της δίπλα στη βασίλισσα Ελισσάβετ ή την Κάρλα Μπρούνι Σαρκοζί, την οποία και είχε επισκιάσει στην επίσημη επίσκεψη στη Γαλλία πριν από μερικά χρόνια.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments