Διεθνή

Τα δύο πρόσωπα του Πούτιν

Τα δύο πρόσωπα του Πούτιν

Πηγή Φωτογραφίας: tass/rianovosti

 Ο Πούτιν αρχίζει να βιώνει στην καθημερινότητά του τις αντινομίες της πολιτικής που ακολουθεί στο πολεμικό μέτωπο

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου, ο Πούτιν καλείται να δώσει εξηγήσεις στις μητέρες των Ρώσων στρατιωτών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πυρός, την ίδια στιγμή που συνεχίζει να χτυπά άμαχο πληθυσμό στην Ουκρανία. Έτσι, αφενός, ζητεί την κατανόηση των μητέρων Ρώσων στρατιωτών και επιχειρεί να τις καθησυχάσει και, αφετέρου, διατάζει τη συνέχιση άμαχου πληθυσμού στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν αρχίζει να βιώνει στην καθημερινότητά του τις αντινομίες της πολιτικής που ακολουθεί στο πολεμικό μέτωπο. Ζητεί κατανόηση και καθησυχάζει ότι σύντομα θα ολοκληρωθεί ο πόλεμος και, την ίδια στιγμή, συνεχίζει να δίνει εντολές για επιθέσεις εναντίον αμάχων.

Συγκεκριμένα, σε βίντεο που κατακλύζουν το ρωσόφωνο Διαδίκτυο, γυναίκες καταγγέλλουν τους όρους που επιβάλλονται στους στρατιώτες που το καθεστώς Πούτιν έχει επιστρατεύσει. Τα σχετικά ρεπορτάζ κάνουν λόγο για μητέρες που έχουν ταξιδέψει μέχρι και εννιακόσια χιλιόμετρα, προκειμένου να φθάσουν στη Μόσχα για να συναντηθούν με τον Ρώσο πρόεδρο.

Μετά από πιέσεις και προτροπές που ασκήθηκαν από το περιβάλλον του, ο Β. Πούτιν… καταδέχεται να συνομιλήσει με ορισμένες από αυτές. Τους ζητεί να επιδείξουν υπομονή, γιατί στόχος του είναι η ολοκλήρωση το συντομότερο δυνατό της «ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης», και κατανόηση απέναντι στις «εγκληματικές ενέργειες των νεοναζιστών στην Ουκρανία».

Την ίδια στιγμή, ο «άλλος εαυτός» του Ρώσου προέδρου τον ωθεί να διατάζει τα στρατεύματά του να βάλουν εναντίον αμάχων.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν χθες και σήμερα το πρωί σε ρωσικό βομβαρδισμό στην πόλη της Χερσώνας, από την οποία αποσύρθηκαν τα στρατεύματα της Μόσχας πριν από δύο εβδομάδες, ενώ η Ουκρανία, και συγκεκριμένα η πρωτεύουσά της, το Κίεβο, στερήθηκαν σε μεγάλο βαθμό ρεύμα και νερό την Πέμπτη. την επομένη των νέων μαζικών ρωσικών επιδρομών που στόχευαν ειδικά τις ενεργειακές υποδομές.

Μάλιστα, στη χθεσινή βιντεοσκοπημένη παρέμβαση του Ουκρανού προέδρου στον ΟΗΕ, υπήρξαν δυτικοί διπλωμάτες που έλαβαν τον λόγο και ζήτησαν να χαρακτηριστούν οι πράξεις αυτές «εγκλήματα πολέμου».

Με βάση όσα μεταδίδονται, η γαλλική πλευρά υποστηρίζει ότι «αυτή η συστηματική στόχευση του πληθυσμού καθώς πλησιάζει ο χειμώνας αντανακλά μια ξεκάθαρη ρωσική επιθυμία να υποφέρει ο ουκρανικός λαός, να του στερήσει νερό, θερμότητα και ηλεκτρισμό για να υπονομεύσει την ανθεκτικότητά του. Αυτές οι πράξεις συνιστούν ξεκάθαρα εγκλήματα πολέμου».

Πιθανότατα, οι μητέρες των στρατιωτών να μην πληροφορηθούν ποτέ αυτή τη σοβαρότατη καταγγελία των δυτικών ή να τους παρουσιασθεί ως προπαγάνδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments