Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Καραμπελιάς
Συγγραφέας

Γιώργος Καραμπελιάς στο pagenews.gr: Ελλάδα,Τουρκία, ΗΠΑ, Ευρώπη- Η κρίσιμη παρτίδα

Ο Γιώργος Καραμπελιάς Συγγραφέας αναφέρθηκε Ελλάδα,Τουρκία, ΗΠΑ, Ευρώπη- Η κρίσιμη παρτίδα

Ο Γιώργος Καραμπελιάς Συγγραφέας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στην Ελλάδα,Τουρκία, ΗΠΑ, Ευρώπη- Η κρίσιμη παρτίδα.

“Γιατί φαίνεται ότι δεν θα περάσει έτσι εύκολα το τουρκολιβυκό. Νομίζω ότι δεν θα περάσει τελικώς επειδή είναι τόσο χοντρό έτσι δηλαδή πρόκειται για ιστορία για αγρίους , έτσι μία χώρα η οποία δεν έχει καμία συνάφεια με τη Λιβύη κάνει συμφωνία κοινής ΑΟΖ. Νομίζω ότι οι Τούρκοι το κάνουν ως μέσο εκβιασμού το χρησιμοποιούν για να μας εκβιάσουν να πάνε σε τραπέζι διαπραγμάτευσης νομίζω αυτός είναι ο στόχος τους και να πούνε ότι εντάξει αυτό το ξαναβλέπουμε αλλά δώστε μας τα  άλλα. Νομίζω ότι αυτός είναι ο στόχος του το σημαντικό είναι ότι υπάρχει μία ομοβροντία τοποθετήσεων από πολλές χώρες και από τις Ηνωμένες Πολιτείες ,γιατί προφανώς από την Αίγυπτο και τώρα  από το ευρωκοινοβούλιο. Όπως λέγαμε και πριν θα πρέπει να ψάξουμε να δούμε ποιοι είναι αυτοί οι κύριοι και οι κύριες οι οποίες δεν το ψήφισαν διότι πήρε 450 υπερβαίνει τα 137” τόνισε ο κ. Καραμπελιάς.

“Αυτό είναι μία καλή εξέλιξη θα στριμώξει τους Λίβυους οι οποίοι ναι μεν εξαρτώνται οικονομικά και στρατιωτικά από την Τουρκία όμως όλο και περισσότερο θα είναι υποχρεωμένοι να παίρνει υπόψη τους το τι συμαβίνει. Νομίζω ότι τώρα θα θέλουν να είχαν κόψει το χέρι της που υπέγραψε διότι κάνανε μία πατάτα μεγάλη γιατί διότι αυτή η ομάδα της Τρίπολης η οποία υπέγραψε αυτό το μνημόνιο το έκανε διότι η Τουρκία παρενέβη και τους διέσωσε αυτό θυμηθούμε έτσι την τελευταία στιγμή όταν απειλούνταν με κατάληψη η Τρίπολη από τον Χαφτάρ. Έστειλαν οι Τούρκοι αεροπλάνα και τους μισθοφόρους από τη Συρία και σταμάτησαν και έτσι μπόρεσε να κρατηθεί η κυβέρνηση για αυτό και το υπέγραψε όμως αυτό ακυρώνει την το ρόλο της και την θέλησή της να παίζει ένα ρόλο διεθνή. Νομίζω ότι εδώ και η κίνηση του Δένδια έτσι του υπουργού εξωτερικών ήταν πάρα πολύ σημαντική πρέπει να θυμηθούμε και αυτό δεν μας έχεις συνηθίσει η Ελλάδα σε τέτοιες κινήσεις το χαιρόμαστε παρότι η διπλωματική μας εκπροσώπηση στη Λιβύη δεν είναι και καταπληκτική και νομίζω ότι έχεις μπει μία διαδικασία να αλλάξει. Αυτό που έκανε ο Δένδιας στην προσπάθειά της κυβέρνησης Τρίπολης εμφάνιση ότι έχουμε επαφές μαζί τους νομίζω ήταν κάτι πολύ σημαντικό διότι δείχνει μία νέα στάση της Ελλάδας στη διεθνή σκηνή όπως είχε συμβεί με τον Τσαβούσογλου” επεσήμανε.