Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή σήμερα ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια

Θεσσαλονίκη: Στον ανακριτή σήμερα ο 26χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη φοιτήτρια
Μαζί του και η 19χρονη συνοδηγός

Στον ανακριτή οδηγούνται σήμερα ο 26χρονος οδηγός Αλβανικής καταγωγής και η 19χρονη συνοδηγός του, οι οποίοι τα ξημερώματα της Τρίτης, παρέσυραν, τραυμάτισαν και εγκατέλειψαν την 21χρονη φοιτήτρια, η οποία κατέληξε λίγες μέρες μετά στη ΜΕΘ  νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Ο 26χρονος παρουσιάστηκε στην Διεύθυνση Τροχαίας Θεσσαλονίκης λίγες ώρες μετά τη λήξη του αυτοφώρου, ενώ η 19χρονη συνοδηγός του αυτοκινήτου συνελήφθη της απογευματινές ώρες της Τετάρτης.

Ο 26χρονος Αλβανός, υποστήριξε πώς δεν έτρεχε, αιτιολογώντας την φυγή του, επειδή φοβήθηκε διότι δεν είχε νόμιμα έγραφα παραμονής στην χώρα. Πρόσθεσε πως αν η 21χρονη δεν «είχε επιχειρήσει να περάσει την οδό Εγνατία σε σημείο όπου δεν υπήρχε διάβαση τίποτα δεν είχε συμβεί».

Σε βάρος και των δύο έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις, οι οποίες ωστόσο μετά τον θάνατο της 21χρονης αναμένεται να τροποποιηθούν.

Ο 26χρονος οδηγός κατηγορείται για επικίνδυνη οδήγηση, που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη (κακούργημα), για εγκατάλειψη τροχαίου και οδήγηση χωρίς την σχετική άδεια (πλημμελήματα).

Η 19χρονη (ημεδαπή) αντιμετωπίζει το κακούργημα της συνέργειας σε επικίνδυνη οδήγηση που είχε ως αποτέλεσμα τη βαριά σωματική βλάβη και της συνέργειας σε εγκατάλειψη τροχαίου (πλημμέλημα).

Ο 26χρονος Αλβανός, έχει απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για υπόθεση ναρκωτικών.

Την ίδια ώρα, οι συντετριμμένοι είναι οι γονείς της 21χρονης φοιτήτριας παρά το πένθος τους δίνουν ζωή με την απόφασή τους να δωρίσουν τα όργανά της.

Η κηδεία της νεαρής φοιτήτριας η οποία σπούδαζε στην Κτηνιατρική Σχολή του ΑΠΘ, θα γίνει στον τόπο καταγωγής της, στα Χανιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments