Διεθνή

Ρωσία: Κάλεσε τον Νορβηγό πρεσβευτή για τη σύλληψη Ρώσων υπηκόων

Ρωσία: Κάλεσε τον Νορβηγό πρεσβευτή για τη σύλληψη Ρώσων υπηκόων

Πηγή Φωτογραφίας: dailysabah

Η Ρωσία και η Νορβηγία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ μοιράζονται σύνορα στην Αρκτική. Η σκανδιναβική χώρα είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη μείωση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι κάλεσε τον Νορβηγό πρεσβευτή σχετικά με τις συλλήψεις Ρώσων πολιτών με πολιτικά – όπως ισχυρίζεται –  κίνητρα.

Αρκετοί Ρώσοι πολίτες συνελήφθησαν από τις νορβηγικές αρχές επειδή πετούσαν drone, αφού η σκανδιναβική χώρα ενίσχυσε τα μέτρα ασφαλείας μετά από ύποπτες δολιοφθορές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream κάτω από τη Βαλτική Θάλασσα.

Η Ρωσία και η Νορβηγία που είναι μέλος του ΝΑΤΟ μοιράζονται σύνορα στην Αρκτική. Η σκανδιναβική χώρα είναι πλέον ο μεγαλύτερος προμηθευτής φυσικού αερίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά τη μείωση των ροών ρωσικού φυσικού αερίου.

«Σημειώθηκε ότι οι ποινές σε βάρος των Ρώσων είχαν πολιτικά κίνητρα και δεν είχαν καμία σχέση με τις αρχές της δίκαιης και αμερόληπτης δικαιοσύνης», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών. Η Νορβηγία από την πλευρά της ωστόσο χαρακτηρίζει νόμιμες τις συλλήψεις.

Οι ρωσικές πτήσεις έχουν απαγορευτεί στον εναέριο χώρο της Νορβηγίας από τις 28 Φεβρουαρίου, λόγω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Αυτό περιλαμβάνει Ρώσους που πετούν drones, καθώς και ρωσικές εταιρείες που πετούν εμπορικά αεροπλάνα και ελικόπτερα.

Η Νορβηγία είπε ότι ο πρεσβευτής της χρησιμοποίησε τη συνάντηση για να ενημερώσει τη Ρωσία σχετικά με τη νομοθεσία περί κυρώσεων της σκανδιναβικής χώρας.

«Εξέτασε επίσης την κατάσταση των υποθέσεων που διεκπεραιώνονται τώρα από τα νορβηγικά δικαστήρια», δήλωσε εκπρόσωπος του νορβηγικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Η συνάντηση έγινε σε καλό τόνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments