Διεθνή

Euronews: Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να «σταματήσει την χερσαία επίθεση στη Συρία»

Euronews: Οι ΗΠΑ καλούν την Τουρκία να «σταματήσει την χερσαία επίθεση στη Συρία»

Πηγή Φωτογραφίας: nikkeiAsia/Αρχείου

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ κάλεσε την Άγκυρα να εγκαταλείψει την επίγεια επιχείρηση στη Συρία.

Ο εκπρόσωπος έδωσε το μήνυμα ότι η επιχείρηση θα μπορούσε να υπονομεύσει τα κέρδη που σημειώθηκαν στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ-Σαμ (ISIS).

«Η συνέχιση των μαχών, ειδικά μια χερσαία επίθεση, θα αποδυνάμωνε σοβαρά τα σκληρά κέρδη στον αγώνα κατά του ISIS και θα αποσταθεροποιήσει την περιοχή», δήλωσε ο στρατηγός Πατ Ράιντερ. είπε.

Ο εκπρόσωπος Ράιντερ επανέλαβε ότι αποδέχονται τη νομιμότητα των αιτημάτων ασφαλείας της Άγκυρας, αλλά επαναλαμβάνουν την «έκκληση για αυτοσυγκράτηση» για τις χερσαίες επιχειρήσεις.

Ο Ράιντερ είπε ότι τα αμερικανικά στρατεύματα που σταθμεύουν στη βορειοανατολική Συρία μείωσαν επίσης τις κοινές περιπολίες τους με τους συμμάχους τους SDF. «Επειδή το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με τις SDF και οι SDF έχουν μειώσει τις περιπολίες τους», είπε ο Ράιντερ.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν περίπου 900 στρατιώτες στη βορειοανατολική Συρία.

Η Τουρκία πραγματοποίησε μια σειρά αεροπορικών επιδρομών κατά των Κούρδων πολιτοφυλακών που συνδέονται με την ομάδα που ορίζει ως τρομοκράτες στη βορειοανατολική Συρία στις 20 Νοεμβρίου και ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σε μια ομιλία που εκφώνησε την περασμένη εβδομάδα, έδωσε το μήνυμα ότι όταν έρθει η ώρα, θα ξεκινήσει η επίγεια λειτουργία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments