Διεθνή

Καλίν: Πυρά κατά Γαλλίας – ΗΠΑ για την “κακομαθημένη” Ελλάδα

Καλίν: Πυρά κατά Γαλλίας – ΗΠΑ για την “κακομαθημένη” Ελλάδα
Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας Ιμπραήμ Καλίν ζήτησε «να μην ενθαρρύνουν την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση»

Χωρίς καμία παρέκκλιση από την γνωστή προκλητική ρητορική της η Άγκυρα εναντίον της Ελλάδας, διευρύνει τον κύκλο των επιθέσεών της.

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραήμ Καλίν, υποστήριξε ότι η Τουρκία δεν είναι υπέρ της έντασης με την Ελλάδα, αναφέροντας ωστόσο ότι η Άγκυρα «δεν θα αφήσει τίποτα αναπάντητο». Παράλληλα προέτρεψε ΗΠΑ και Γαλλία «να μην ενθαρρύνουν την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση».

Σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο Α Ηaber o Καλίν, υποστήριξε μάλιστα ότι η Ελλάδα… προχωράει σε παραβιάσεις των χωρικών υδάτων, και του τουρκικού εναέριου χώρου. ««Τα αντίθετα βήματα δεν θα μείνουν αναπάντητα από την Τουρκία. Δίνουμε απάντηση σε αυτά. Η Τουρκία δεν παραμένει δίχως αντίδραση. Δηλαδή όταν παραβιάζουν τα χωρικά μας ύδατα, τον εναέριό μας χώρο, όταν υπάρχουν ισχυρισμοί και κατηγορίες εναντίον μας. Όταν υπάρχουν παραβιάσεις συνόρων, όταν υπάρχει προπαγάνδα και ενέργειες κατά της Τουρκίας τότε η Τουρκία δεν παραμένει αδρανής. Στο τέλος δεν κερδίζει από αυτό η Ελλάδα.

Αν η Ελλάδα έχει υιοθετήσει την πολιτική ‘υπέρβασης’ εναντίον της Τουρκίας πάνω σε ένα άλλο ‘μεγάλο κύμα’, να γνωρίζει ότι αυτό το μεγάλο κύμα δεν συνεχίζει για πάντα. Τα κύματα έρχονται και φεύγουν. Τι θα κάνεις αν το κύμα αυτό πάει πίσω ή όταν δεν υπάρχει κύμα; Τι θα κάνεις όταν βρεθείς αντιμέτωπη με την Τουρκία; Δεν χρειάζεται όλο αυτό, αυτό λέμε πάντα.

Προς τις Ηνωμένες Πολιτείες και ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, επιτρέψτε μου να τις κατονομάσω, ειδικά τη Γαλλία… Η έκκλησή μας προς αυτές είναι η εξής: Μην ενθαρρύνετε την Ελλάδα να υιοθετεί μια κακομαθημένη στάση με την οποία θα εκμεταλλευτεί αυτές τις συνθήκες. Θα πρέπει επίσης (σ.σ. οι χώρες αυτές) να την συμβουλεύουν και να συστήνουν στην Ελλάδα ότι ορίζει η κοινή λογική προς αυτή την κατεύθυνση. Όλοι θα επωφεληθούμε από κάτι τέτοιο».

Την ίδια ώρα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας κατηγόρησε την Αθήνα ότι «με τα εξοπλιστικά επιχειρεί να πλήξει την ειρήνη και τη σταθερότητα». Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι «είμαστε υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των προβλημάτων μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας. Όμως, δεν θα επιτρέψουμε να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας, όπως και των Κυπρίων αδελφών μας κι όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments