Πολιτική

Καραμανλής: Προχωράμε το πιο φιλοπεριβαλλοντικό πρόγραμμα έργων που έχει καταρτιστεί ποτέ

Καραμανλής: Προχωράμε το πιο φιλοπεριβαλλοντικό πρόγραμμα έργων που έχει καταρτιστεί ποτέ

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο

Για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής

Για τη βιώσιμη ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου μίλησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο 6o συνέδριο για την αειφόρια της Ευρώπης και της Μεσογείου, του Economist. Ο κ. Καραμανλής ανέφερε κυρίως τα ακόλουθα:

  • «Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει βάλει πολύ ψηλά στην ατζέντα της τη βιωσιμότητα – θα έλεγα μάλιστα τη δίκαιη βιωσιμότητα – την αειφόρο ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία».
  • «Στο ολοκληρωμένο σχέδιο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, ύψους 13 δισ. ευρώ, οι πράσινες υποδομές κατέχουν κεντρικό ρόλο».
  • «Έχουμε παρουσιάσει το Ενιαίο Εθνικό Στρατηγικό Σχεδιασμό Υποδομών με τρόπο συντεταγμένο και δεύτερον με ξεκάθαρες στοχεύσεις: Προστασία του περιβάλλοντος, ορθολογική διαχείριση κι αξιοποίηση του φυσικού μας πλούτου, μετάβαση σε καθαρές μορφές ενέργειας στον τομέα των μεταφορών, αλλά και προσαρμογή στα νέα δεδομένα που επιβάλει η κλιματική αλλαγή, με έργα πρόληψης και διαχείρισης κινδύνων».
  • Ο Υπουργός αναφέρθηκε ειδικότερα στο πρόγραμμα των λεγόμενων έργων νέας γενιάς. Καταρχάς στα υδροδοτικά, αρδευτικά και εγγειοβελτιωτικά έργα. Στα έργα νέας γενιάς συγκαταλέγονται ακόμη οι σημαντικές αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις, που πλησιάζουν το 1,5 δισ. ευρώ.
  • Φιλοπεριβαλλοντικό πρόσημο έχει και η περαιτέρω ανάπτυξη του δικτύου των Μέσων Σταθερής Τροχιάς – του Μετρό δηλαδή και του Τραμ.
  • «Είναι ξεκάθαρο λοιπόν ότι πλέον η συζήτηση για τη μετάβαση στην ‘πράσινη’ οικονομία και τη βιώσιμη ανάπτυξη δεν είναι θεωρητική. Και τα έργα αυτά δε βρίσκονται στη σφαίρα της φαντασίας, αλλά ήδη υλοποιούνται»
  • «Ξεπερνάμε προβλήματα της αριστεράς. Είμαστε μία κυβέρνηση που μέσα σε 3,5 χρόνια παρήγαγε ένα από τα πιο εντυπωσιακά προγράμματα δημοσίων έργων στην Ευρώπη και εμπλέκουμε τον ιδιωτικό τομέα σε μία σειρά έργων».
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments