Κόσμος

Γερμανία: Ακροδεξιός πυρήνας σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις στη Βουλή – 25 συλλήψεις

Γερμανία: Ακροδεξιός πυρήνας σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις στη Βουλή – 25 συλλήψεις

Πηγή Φωτογραφίας: reuters

Οι ακροδεξιοί προετοίμαζαν την επίθεση εδώ και ένα χρόνο

Εκτεταμένη επιχείρηση της γερμανικής αστυνομίας στους κόλπους οργανώσεων της άκρας δεξιάς και υποστηρικτών θεωριών συνωμοσίας οδήγησε σήμερα το πρωί στην εξάρθρωση πυρήνα που σχεδίαζε ένοπλες επιθέσεις και είχε στόχο κυρίως την Μπούντεσταγκ, την κάτω βουλή του γερμανικού κοινοβουλίου, ανακοινώθηκε από το γραφείο του ομοσπονδιακού εισαγγελέα.

Οι επιδρομές της αστυνομίας πραγματοποιήθηκαν σε 11 ομοσπονδιακά γερμανικά κρατίδια και συνελήφθησαν 25 άτομα που ανήκαν στην οργάνωση «Πολίτες του Ράιχ» (Reichsbürger). Είναι ύποπτα ότι «προέβησαν σε συγκεκριμένες προετοιμασίες για να διεισδύσουν βίαια μέσα στη γερμανική Μπούντεσταγκ με μια μικρή ένοπλη ομάδα», αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι εισαγγελείς.

Οι ύποπτοι συλληφθέντες ανήκουν σε τρομοκρατική ομάδα, στόχος της οποίας είναι να ανατρέψει την υπάρχουσα κρατική τάξη στη Γερμανία και να την αντικαταστήσει με τη δική τους, και δεν αποκλείει τη βία κατά του κράτους ως μέσο για την επίτευξη του στόχου, ανέφερε το γραφείο.

Οι ύποπτοι συνελήφθησαν στα γερμανικά κρατίδια Βάδη-Βυρτεμβέργη, Βαυαρία, Βερολίνο, Έσση, Κάτω Σαξονία, Σαξονία, Θουριγγία καθώς και στην Αυστρία και την Ιταλία, ανέφερε το γραφείο.

Οι ύποπτοι κατηγορούνται ότι προετοίμαζαν, το αργότερο από τα τέλη Νοεμβρίου 2021, να προβούν σε ενέργειες βάσει της ιδεολογίας τους, σύμφωνα με το γραφείο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments