Πολιτική

Σαμαράς: Η ΝΔ πιο ενωμένη από ποτέ

Σαμαράς: Η ΝΔ πιο ενωμένη από ποτέ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi

Ο κ. Σαμαράς επαίνεσε τις επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ζητήματα που άπτονται των εθνικών θεμάτων και των αυντικών συμφωνιών, επισημαίνοντας πως τα γεωπολιτικά προτερήματα της Ελλάδας έχουν ενισχυθεί

Σε ένα ανοικτό κάλεσμα ενότητας και συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατίας προέβη ο κ. Αντώνης Σαμαράς, στα χθεσινοβραδινά εγκαίνια του Ιδρύματος που φέρει το ονοματεπώνυμό του.

Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δήλωσε πεπεισμένος για την εκλογική επικράτηση του κόμματος υπό την ηγεσία του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη. Η ΝΔ είναι «η παράταξη που οφείλει να δώσει τη μάχη των ιδεών, ενωμένη!  Και εν όψει εκλογών, όποτε κι αν γίνουν. Και ανεξάρτητα από τις εκλογές… Κι είμαι σήμερα εγώ, εδώ, παρών – μαζί σας. Με την ψυχή μου, με τη συνείδησή μου και με την πατρίδα σαν πυξίδα μου.  Παρών, για τα μεγάλα στοιχήματα της Ιστορίας. Που θα τα κερδίσουμε. Παρών για την μεγάλη παράταξή μας – που της χρωστάμε πολλά».

Ο κ. Αντώνης Σαμαράς αντήλλαξε θερμές χειραψίες με τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον πρώην πρωθυπουργό κ. Κώστα Καραμανλή και είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Αχιλλέα Καραμανλή, πατέρα του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστα Α. Καραμανλή, ο οποίος βρισκόταν στις πρώτες σειρές των προσκεκλημένων.

Ο κ. Σαμαράς επαίνεσε τις επιλογές του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη σε ζητήματα που άπτονται των εθνικών θεμάτων και των αυντικών συμφωνιών, επισημαίνοντας πως τα γεωπολιτικά προτερήματα της Ελλάδας έχουν ενισχυθεί: «Η Ελλάδα άντεξε», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Στο σημείο αυτό, ο κ. Αντώνης Σαμαράς διατύπωσε μάλιστα και μια πρόταση – προτροπή προς την κυβέρνηση του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη:  «Οι νέες παραγωγικές επενδύσεις στην Ελλάδα να μην φορολογούνται για πέντε χρόνια! Και μη μας πεί η Ευρωπαϊκή Ένωση ότι αυτό απαγορεύεται ως δήθεν κρατική ενίσχυση – state aid. Γιατί σήμερα η Γερμανία μοιράζει 200 δισ. για να σώσει την οικονομία της».

Ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις εξελίξεις των ελληνοτουρκικών σχέσεων. Οι αναφορές του στο αφήγημα του Ερντογάν περί «Γαλάζιας Πατρίδας» προκάλεσαν το παρατεταμένο χειροκρότημα των παρευρισκομένων στην αίθουσα της οδού Βουκουρεστίου: «Η Άγκυρα επιδιώκει σήμερα ανοικτά να υφαρπάξει το μεγαλύτερο μέρος των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων στη θάλασσα – κυρίως στην ΑΟΖ, στην Ανατολική Μεσόγειο. Είναι αυτό που ονομάζει «Γαλάζια Πατρίδα». Εγώ βέβαια «Γαλάζια Πατρίδα» ξέρω μόνο την Ελλάδα μας, Όπως κι όλος ο κόσμος. Όμως η Τουρκία απαιτεί να παραιτηθούμε από το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας. Και να πάμε να οριοθετήσουμε μοιράζοντας μαζί της, αυτά που – στην πραγματικότητα – είναι δικά μας! Κάποιοι θέλουν ακριβώς αυτό: να μας σύρουν σε διαπραγμάτευση με την Τουρκία, για να μοιράσουμε τα… δικά μας! Θέλουν να μας σύρουν σε αυτό που πια ονομάζεται: «Πρέσπες του Αιγαίου». Να μας πάρουν ό,τι θέλουν και να μας αφήσουν ό,τι περισσέψει! Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!».

Ο πρώην πρωθυπουργός επέμεινε ιδιαίτερα στον πατριωτικό και φιλελεύθερο χαρακτήρα της Νέας Δημοκρατίας, την οποία χαρακτήρισε ως το κόμμα της Δεξιάς και του Κέντρου, απέναντι σε πολιτικές ιδεολογίες που χρεοκόπησαν στο πέρασμα του χρόνου: «Είμαστε Φιλελεύθεροι, γιατί η Ελευθερία που πιστεύουμε ακράδαντα – η ελευθερία της Πατρίδας, της προσωπικής άποψης και της ατομικής ευθύνης- μας είναι αρκετή, Δεν ψάχνουμε κανένα χειροκρότημα, από εκείνους που οι ιδέες τους ηττήθηκαν μέσα από το πέρασμα του χρόνου! Και δεν είμαστε ενοχικοί απέναντί τους! Αυτές είναι οι μάχες ιδεών που πρέπει να κερδίσουμε: Ποιοί είμαστε, τι θέλουμε, και πού διαφέρουμε, απ’ όσους καλλιεργούν τη στασιμότητα και την παρακμή».

Και πρόσθεσε ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, αναφερόμενος στην ιδεολογική φυσιογνωμία του κόμματος και κλείνοντας το προσκλητήριο γαλάζιας ενότητας: «Είμαστε η μεγάλη παράταξη της Δεξιάς και του Ιστορικού Κέντρου – του πατριωτικού Κέντρου! Η παράταξη που δεν ντρέπεται για την Ιστορία της – αλλά γράφει Ιστορία. Η παράταξη που δεν ξεχνά την πολιτική κληρονομιά του Κωνσταντίνου Καραμανλή! Η παράταξη που εγγυάται την πολιτική σταθερότητα και θωρακίζει τη χώρα απέναντι σε κάθε εθνική απειλή. Κι είμαστε η παράταξη που δίνει το παρόν σε κάθε δύσκολη στιγμή!».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments