Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Θεσσαλονίκη: Απολογείται σήμερα ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον 16χρονο

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Την ίδια ώρα οι Ρομά απευθύνουν κάλεσμα συγκέντρωσης στα δικαστήρια

Ενώπιον του ανακριτή, οδηγήθηκε λίγο πριν από τις 8 το πρωί ο 34χρονος αστυνομικός , ο οποίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε στο κεφάλι τον 16χρονου στη Θεσσαλονίκη, ενώ Ρομά έχουν απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση στο Δικαστικό Μέγαρο.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ γύρω από τα δικαστήρια υπάρχει απαγόρευση στάθμευσης, ενώ εμφανής είναι ήδη η αστυνομική παρουσία.

Ο 34χρονος αστυνομικός, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο και εκτέλεση παράνομου πυροβολισμού, καθώς δεν δικαιολογείται πυροβολισμός από κινούμενο δίκυκλο, καλείται να δώσει απαντήσεις σε μια σειρά από καίρια ερωτήματα που προκύπτουν για τις ακριβείς συνθήκες που συνέβησαν τα γεγονότα.

Νέος γύρος επεισοδίων το βράδυ της Πέμπτης

Νέος κύκλος επεισοδίων σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 8/12, από ομάδες Ρομά, οι οποίες πυροβόλησαν κατά αστυνομικών, στη λεωφόρο Διυλιστηρίων στον Ασπρόπυργο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άντρας της ΟΠΚΕ τραυματίστηκε ελαφρά από σκάγια στο πρόσωπο.

Χάος επικρατούσε, παράλληλα, σε Μέγαρα, Νέα Ζωή και στο Σχιστό Κορυδαλλού. Οι Ρομά – διαμαρτυρόμενοι για τον πυροβολισμό του 16χρονου στη Θεσσαλονίκη – έκαιγαν κάδους σκουπιδιών και λάστιχα, ενώ στο σημείο έσπευσε η Πυροσβεστική.

Κατά τη χθεσινή πολύωρη επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε καταυλισμούς Ρομά στη Δυτική Αττική, έιναν 7 συλλήψεις και τέσσερις προσαγωγές σε Ζεφύρι, Μενίδι, ‘Ανω Λιόσια και Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας του νεαρού, μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ιατρικό ανακοινωθέν για την πορεία της υγείας του από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, κάτι που έχει καταγγελθεί μάλιστα από την ΟΕΝΓΕ.

Ο νεαρός Ρομά, ο οποίος υποβλήθηκε τα προηγούμενα 24ωρα σε ιατροδικαστική εξέταση, ύστερα από εισαγγελική εντολή, φέρει βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα που δέχθηκε από το υπηρεσιακό όπλο του κατηγορούμενου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments