Πολιτική

Πλεύρης: Ζητά από τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα ελλειπτικών φαρμάκων

Πλεύρης: Ζητά από τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν τα αποθέματα ελλειπτικών φαρμάκων

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ελλείψεις παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες σε αντιπυρετικά, αντιβηχικά και αποσυμφορητικά σκευάσματα για παιδιά.

Ελλείψεις παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες σε αντιπυρετικά, αντιβηχικά και αποσυμφορητικά σκευάσματα για παιδιά. Πρόκειται για ελλείψεις που καταγράφονται συνήθως κάθε περίοδο έξαρσης των ιώσεων, οι οποίες οδηγούν μοιραία σε αυξημένη ζήτηση των εν λόγω σκευασμάτων. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε από τον Ε.Ο.Φ να καλέσει όλες τις φαρμακαποθήκες να δηλώσουν άμεσα τα αποθέματα που διαθέτουν από τα ελλειπτικά φάρμακα που υπάρχουν στην αγορά και απαγορεύεται η εξαγωγή τους και πρέπει να διατεθούν χωρίς καθυστέρηση στην ελληνική αγορά.

Σε περίπτωση που δεν το πράξουν ή δηλώσουν ψευδείς ποσότητες, εκτός από τις ποινικές σε βάρος τους κυρώσεις, ο υπουργός ζήτησε να κινηθούν τάχιστα και οι διαδικασίες για άμεση ανάκληση της άδειας λειτουργίας τους.

Την ίδια στιγμή, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς διευκρινίζουν πως οι ελλείψεις στα συγκεκριμένα φάρμακα συνδέονται κυρίως με το θέμα της εφοδιαστικής αλυσίδας και της μεταφοράς είτε πρώτων υλών είτε φαρμάκων από τρίτες χώρες προς την Ευρώπη.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments