Διεθνή

DW: Γερμανικές εταιρείες: Η οικονομία της Τουρκίας δεν βελτιώνεται

DW: Γερμανικές εταιρείες: Η οικονομία της Τουρκίας δεν βελτιώνεται

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Σύμφωνα με την έρευνα του Γερμανοτουρκικού Βιομηχανικού και Εμπορικού Επιμελητηρίου, οι περισσότερες γερμανικές εταιρείες πιστεύουν ότι η οικονομία θα συνεχίσει να επιδεινώνεται τους επόμενους 12 μήνες. Αναστολή επενδύσεων και απολύσεις είναι στην ημερήσια διάταξη.

Σύμφωνα με την έρευνα που συμμετείχαν γερμανικές εταιρείες που παράγουν και εξάγουν περισσότερα από δισεκατομμύρια δολάρια στην Τουρκία, οι επενδύσεις θα τεθούν σε αναμονή το 2023 και θα υπάρξει ελαφρά μείωση της απασχόλησης. Οι γερμανικές εταιρείες, που αναμένουν προβλεψιμότητα και σταθερότητα στις οικονομικές τους πολιτικές μετά τις εκλογές, πιστεύουν ότι παρά τα προβλήματα, η Τουρκία εξακολουθεί να είναι ένα ελκυστικό κέντρο παραγωγής για λόγους όπως το δίκτυο εφοδιασμού και το φθηνό εργατικό δυναμικό.

Υπογραμμίζοντας ότι η καταπολέμηση του πληθωρισμού και η προβλεψιμότητα είναι ιδιαίτερα σημαντικές για τις γερμανικές εταιρείες μετά τις εκλογές, ο Δρ. Thilo Pafel, Πρόεδρος του Γερμανοτουρκικού Επιμελητηρίου είπε: “Για παράδειγμα, εάν η υποχρέωση ανταλλαγής νομισμάτων εξαγωγής αυξηθεί από 25 σε 40% κατά τη διάρκεια της νύχτας, αυτό προκαλεί ανασφάλεια. Επειδή όταν ξυπνούν την επόμενη μέρα, μπορεί να είναι 75%».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments