Διεθνή

Ουκρανία: Στο σκοτάδι η Οδησσός από ρωσικές επιθέσεις drones στο ηλεκτρικό δίκτυο

Ουκρανία: Στο σκοτάδι η Οδησσός από ρωσικές επιθέσεις drones στο ηλεκτρικό δίκτυο

Πηγή Φωτογραφίας: ukdaily

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας δήλωσε ότι δύο εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Οδησσού χτυπήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 ιρανικής κατασκευής

Η Ρωσία εξαπέλυσε επιθέσεις με drones καμικάζι στην Οδησσό, πλήττοντας δύο ενεργειακές εγκαταστάσεις, αφήνοντας χωρίς ρεύμα μεγάλος μέρος της πόλης.

«Λόγω της κλίμακας της ζημιάς, όλοι οι χρήστες στην Οδησσό, εκτός από τις κρίσιμες υποδομές, έχουν αποσυνδεθεί από την ηλεκτρική ενέργεια», έγραψε στο Facebook ο δήμαρχος της Οδησσού Γκενάντι Τρουχάνοφ.

Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα της Ουκρανίας δήλωσε ότι δύο εγκαταστάσεις ηλεκτρικής ενέργειας στην περιοχή της Οδησσού χτυπήθηκαν από μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 ιρανικής κατασκευής.

Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας ανέφεραν στο Facebook ότι 15 από αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα οποία μεταφέρουν εκρηκτικό ωφέλιμο φορτίο και πετούν στον στόχο τους, είχαν εκτοξευθεί σε στόχους στις νότιες περιοχές της Οδησσού και του Μικολάιβ και ότι 10 καταρρίφθηκαν.

Η Οδησσός, το μεγαλύτερο λιμάνι της Ουκρανίας, είχε πληθυσμό πάνω από 1 εκατομμύριο πριν από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου.

Μια δήλωση που δημοσιεύτηκε από τη διοίκηση της πόλης στην εφαρμογή Telegram ανέφερε ότι τα ρωσικά πλήγματα έπληξαν βασικές γραμμές μεταφοράς και εξοπλισμό στην περιοχή της Οδησσού τα ξημερώματα του Σαββάτου.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού Maksym Marchenko είπε ότι η Ρωσία χρησιμοποίησε drones «kamikaze», τα οποία πετούσαν προς τον στόχο τους αντί να εκτοξεύουν πυρομαχικά, και ότι δύο καταρρίφθηκαν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης δεν υπάρχει ρεύμα σε όλες σχεδόν τις συνοικίες και τις κοινότητες της περιοχής μας», έγραψε ο Μαρτσένκο στο Telegram.

Από τον Οκτώβριο, η Μόσχα στοχεύει την ενεργειακή υποδομή της Ουκρανίας με μεγάλα κύματα επιδρομών με πυραύλους και drone, με το Κίεβο να αναγνωρίζει την Παρασκευή ότι κάθε μονάδα θερμικής και υδροηλεκτρικής ενέργειας στη χώρα έχει υποστεί ζημιές.

Η Ουκρανία λέει ότι οι επιθέσεις είναι εγκλήματα πολέμου λόγω των καταστροφικών τους επιπτώσεων στη ζωή των πολιτών, ενώ η Μόσχα ισχυρίζεται ότι είναι στρατιωτικά νόμιμες.

Το Κίεβο λέει ότι η Ρωσία έχει εκτοξεύσει εκατοντάδες μη επανδρωμένα αεροσκάφη Shahed-136 σε στόχους στην Ουκρανία και ζήτησε αυστηρότερες διεθνείς κυρώσεις κατά του Ιράν ως απάντηση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments