Διεθνή

Σύνοδος…μουντιάλ! Μητσοτάκης, Σάντεθ, Μακρόν και Αναστασιάδης βλέπουν μπάλα με τον Κροάτη πρόεδρο

Σύνοδος…μουντιάλ! Μητσοτάκης, Σάντεθ, Μακρόν και Αναστασιάδης βλέπουν μπάλα με τον Κροάτη πρόεδρο
Στη EUMED9, οι Ευρωπαίοι ηγέτες άφησαν για λίγο στην άκρη την πολιτική....

 Ο Πρωθυπουργός της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του το βράδυ της Παρασκευής στη Σύνοδο Κορυφής των Μεσογειακών χωρών της ΕΕ, αφού η χώρα του νίκησε στα πέναλτι τη Βραζιλία για να προκριθεί στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Σε συνέντευξή του στο Reuters, ο Πλένκοβιτς είπε ότι «το συναίσθημα είναι φανταστικό» και αποκάλυψε ότι ο ίδιος και οι άλλοι οκτώ ηγέτες, συμπεριλαμβανομένων, του προέδρων Γαλλίας και Κύπρου, αλλά και των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισπανίας. παρακολουθούσαν στενά τον αγώνα κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων της συνόδου κορυφής στο Αλικάντε της Ισπανίας.

“Παρακολουθήσαμε λίγο κατά τη διάρκεια του διαλείμματος και μετά όλοι συμμετείχαν στην παρακολούθηση των πέναλτι στο κινητό μου. Ήταν πολύ διασκεδαστικό”, είπε στο Reuters γελώντας.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στο τέλος της συνόδου κορυφής, ο Πλένκοβιτς δεν μπόρεσε να κρύψει τη χαρά του, λέγοντας στους δημοσιογράφους “αυτή ήταν σίγουρα η πιο συναρπαστική συνάντηση της χρονιάς, με ένα ιδιαίτερα αίσιο τέλος”. Καταχειροκροτήθηκε από τους άλλους οκτώ ηγέτες που στέκονταν δίπλα του.

«Είμαι πιο συγκεντρωμένος στο τι συμβαίνει στο σπίτι και με ποιον πρέπει να παίξουμε στους ημιτελικούς», είπε.

“Σε όλα τα θέματα (που τέθηκαν στην τελική ενημέρωση της συνόδου κορυφής) συμφωνώ με όλα όσα είπε ο (Ισπανός πρωθυπουργός) Πέδρο (Σάντσες). Θα αγαπώ πάντα το Αλικάντε στην καρδιά μου”, είπε, τελειώνοντας μια ομιλία που διήρκεσε μόλις 37 δευτερόλεπτα.

Ο Πλένκοβιτς απέδωσε τα εύσημα της κροατικής ομάδας στη συνέντευξη στο Reuters μετά τη σύνοδο κορυφής.

“Πρόκειται για μια λαμπρή γενιά Κροατών παικτών με επικεφαλής τον αρχηγό μας Λούκα Μόντριτς… Το να είμαστε ξανά στους ημιτελικούς με την προοπτική ότι μπορεί να καταλήξουμε ξανά στον τελικό, είναι ένα φανταστικό συναίσθημα”, είπε.

“Η Κροατία και ο κροατικός λαός στο εσωτερικό και σε όλο τον κόσμο είναι σε πολύ… καλή διάθεση σήμερα” κατέληξε ο Κροάτης πρόεδρος

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments