Πολιτική

Ανδρουλάκης για Εύα Καϊλή: Λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ

Ανδρουλάκης για Εύα Καϊλή: Λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Σε μία πρώτη τοποθέτησή του προέδρου του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου και τη διαγραφή της από το κόμμα

Στην πρώτη δημόσια τοποθέτησή του, μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου με την εμπλοκή της ευρωβουλευτού Εύας Καϊλή και λίγες ώρες μετά την απόφασή του να τη διαγράψει από το κόμμα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στον Ant1 και αναφέρθηκε στους λόγους της κίνησής του.

«Πήρα μία απόφαση χθες για να περιφρουρήσω την παράταξή μας, η κυρία Καϊλή έκανε παιχνίδι Δούρειου Ίππου της ΝΔ», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφερόμενος στη διαγραφή της κας Καϊλή.

«Από τις 26 Ιουλίου και μετά με οδήγησε να πάρω μία απόφαση για να πάρω αποστάσεις από την Εύα Καϊλή. Από τη στιγμή που κατήγγειλα την υπόθεση για το Pretador η κυρία Καϊλή έλεγε πως είναι κάτι σύνηθες και έχει συμβεί και σε άλλους».

«Είχα ενημερώσει πως η κυρία Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ γιατί λειτουργούσε ως Δούρειος Ίππος της ΝΔ. Ήδη από τη στιγμή που έκανε τις δηλώσεις για το Κατάρ το ποτήρι ξεχείλισε. Άλλοι θα πουν ότι καθυστερήσαμε, άλλοι θα πουν ότι βιαστήκαμε. Σας λέω λοιπόν πως από το Σεπτέμβριο είχα πει ότι η κυρία Καϊλή δεν θα είναι ξανά υποψήφια με το ΠΑΣΟΚ», είπε ο κ. Ανδρουλάκης και πρόσθεσε: «Το σύστημα εξουσίας του κ. Μητσοτάκη έχει απίστευτο θράσος. Η κυρία Καϊλή έκανε δηλώσεις για να υποβαθμίσει το θέμα τον υποκλοπών». «Για την υπόθεση αυτή [χρηματισμό από Κατάρ], δεν ξέρω τι θα γίνει, γιατί εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα. Δεν μπορεί να εκτίθεται η παράταξή μας επειδή κάποιοι θέλουν να κάνουν παιχνίδια Δούρειου Ίππου. Δεν θα δεχθώ κανένα εμπόδιο. Μηδενική ανοχή σε τέτοια περιστατικά». «Τα χθεσινά τα έμαθα όταν τα έγραψαν τα βελγικά sites και οι βελγικές εφημερίδες. Δεν ξέρω τι έχει συμβεί, αλλά οι αποφάσεις μου λαμβάνονται με πολιτικούς όρους».

Ο κ. Ανδρουλάκης επιτέθηκε ξανά στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας «εγώ δεν καλύπτω κανέναν, όπως κάνει ο κ. Μητσοτάκης με τον ανιψιό του και ο κ. Τσίπρας με τον Νίκο Παππά». «Από τη μία μπράβο στην κυρία Καϊλή από τον κ. Γεωργιάδη και κ. Γρηγοριάδη και τώρα η ΝΔ προσπαθεί να εργαλειοποιήσει την υπόθεση με τις παρακολουθήσεις».

Όταν ρωτήθηκε από το πάνελ των δημοσιογράφων αν παρακολουθήθηκε το τηλέφωνο της κυρίας Καϊλή ώστε να φτάσουν οι βελγικές αρχές στην προσαγωγή της, ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι «πρόκειται για «γραμμή» της ΝΔ για να μπουν στο ίδιο τσουβάλι η δική μου επισύνδεση από την ΕΥΠ και το Predator με την περίπτωση της κυρίας Καϊλή».

Δείτε ένα απόσπασμα

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments