Lifestyle

Σταύρος Σβήγκος: Πάσχει από ανδρολοχεία

Σταύρος Σβήγκος: Πάσχει από ανδρολοχεία

Πηγή Φωτογραφίας: okmag.gr

Σταύρος Σβήγκος: Αν δεν μπορώ να βιοποριστώ από αυτή τη δουλειά, θα γυρίσω στο συνεργείο του μπαμπά μου

Αφού μίλησε για τη συμφιλίωση με τη θηλυκή του πλευρά, ο Σταύρος Σβήγκος έγινε ξανά viral μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, After Dark και τον Θέμη Γεωργαντά για την ανδρολοχεία, που πέρασε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πρώην συζύγου του. O Σταύρος Σβήγκος μίλησε για την ανδρολοχεία και πολλά μυαλά εκεί έξω, πήραν φωτιά. Με αφορμή τον γιο του και το πόσο έχει αλλάξει τη ζωή του η πατρότητα, ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε και για την ανδρολοχεία που πέρασε όσο περίμενε το παιδί του να έρθει στον κόσμο. Το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης, προβλήθηκε και στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται του Alpha, όπως θα δεις στο παρακάτω video.

Αφού μίλησε για τη συμφιλίωση με τη θηλυκή του πλευρά, ο Σταύρος Σβήγκος έγινε ξανά viral μιλώντας στην εκπομπή του OPEN, After Dark και τον Θέμη Γεωργαντά για την ανδρολοχεία, που πέρασε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της πρώην συζύγου του. O Σταύρος Σβήγκος μίλησε για την ανδρολοχεία και πολλά μυαλά εκεί έξω, πήραν φωτιά.

Με αφορμή τον γιο του και το πόσο έχει αλλάξει τη ζωή του η πατρότητα, ο Σταύρος Σβήγκος μίλησε και για την ανδρολοχεία που πέρασε όσο περίμενε το παιδί του να έρθει στον κόσμο. Το συγκεκριμένο απόσπασμα της συνέντευξης, προβλήθηκε και στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται του Alpha, όπως θα δεις στο παρακάτω video.

«Έχεις κάποια συμπτώματα. Πρήξιμο στην κοιλιά, ναυτία. Εγώ είχα κάποια λίγα και μετά, το είδα ως δικαιολογία για να τρώω ό,τι θέλω», είπε αρχικά ο Σταύρος Σβήγκος. Ο ίδιος εξήγησε έπειτα ότι αφού έτρωγε πολύ έλεγε «Ωχ πρήστηκα, μάλλον από την ανδρολοχεία είναι», ενώ όπως είπε «Είχα φάει ένα τραπέζι ολόκληρο».

«Είσαι πολύ κοντά στην σύντροφό σου και αρχίζεις να νιώθεις κι εσύ ό,τι νιώθει και αυτή, χωρίς όμως να το επιλέγεις. Έρχεται μόνο του. Είναι σαν να κλειστούμε αυτή τη στιγμή οι τρεις μας σε ένα δωμάτιο για εννιά μήνες, θα επηρεαστούν οι συμπεριφορές μας και θα βιώνουμε πράγματα κοινά. Οπότε, όλο αυτό ψυχολογικά και υποσυνείδητα, αρχίζει να σου κάνει διάφορα παιχνίδια. Εγώ ήμουν πολύ κοντά στην Ελένη, οπότε άρχισα κι εγώ να έχω τέτοια πράγματα. Η Ελένη μού το είπε ουσιαστικά», πρόσθεσε ο Σταύρος Σβήγκος εξηγώντας περαιτέρω τι είναι η ανδρολοχεία.

Από το μακρινό 2007 οι επιστήμονες έχουν διεξάγει έρευνα για τα συμπρώματα εγκυμοσύνη που μπορούν να βιώσουν οι άνδρες. Η ανδρολοχεία γνωστή και ως σύνδρομο Couvade, ήταν το αντικείμενο μελέτης των ερευνητών του Πανεπιστημίου St George του Λονδίνου. Σύμφωνα με την έρευνά τους που έγινε σε δείγμα 282 ανδρών που ετοιμάζονταν να αποκτήσουν παιδί, οι μέλλοντες πατέρες μπορούν να εκδηλώσουν συμπτώματα όπως πρωινή ναυτία, κράμπες, πόνο στη μέση και πρησμένο στομάχι, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της συντρόφου τους. Ο Σταύρος Σβήγκος δεν είναι μόνος σε αυτό.

Οι επιστήμονες, δεν έχουν καταλήξει στις αιτίες για τις οποίες οι άντρες μπορούν να βιώσουν συμπτώματα εγκυμοσύνης, αλλά ίσως το άγχος για την εγκυμοσύνη της συντρόφου τους, να συνδέεται με το σύνδρομο Couvade.

Η λέξη couvade προέρχεται από τη γαλλική λέξη couver, που σημαίνει το σπάσιμο του κέλυφους του αυγού για να βγει ο νεοσσός του πουλιού, αλλά σύμφωνα με τους ερευνητές, δεν αναγνωριζόταν από την ιατρική κοινότητα.

«Μερικοί άνθρωποι ίσως το εκλαμβάνουν αυτό ως μία προσπάθεια των αντρών να τραβήξουν την προσοχή, αλλά αυτά τα συμπτώματα είναι αθέλητα. Συχνά οι άντρες δεν έχουν ιδέα τι τους συμβαίνει. Οι γιατροί δεν αναγνωρίζουν το σύνδρομο Couvade, δεν υπάρχει κλινική διάγνωση. Αλλά αυτή η έρευνα απέδειξε ότι το σύνδρομο Couvade υπάρχει στ’ αλήθεια. Τα αποτελέσματα μιλούν από μόνα τους», είχε πει κατά τη δημοσίευση της έρευνας στο BBC ο επικεφαλής της, Dr Arthur Brennan.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments