Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Ρομά – Επί ποδός η ΕΛΑΣ εν αναμονή της απόφασης για τον αστυνομικό

Θεσσαλονίκη: Σήμερα η κηδεία του 16χρονου Ρομά – Επί ποδός η ΕΛΑΣ εν αναμονή της απόφασης για τον αστυνομικό
Η απόφαση για την προφυλάκιση ή μη του κατηγορούμενου αστυνομικού αναμένεται τα επόμενα 24ωραα

Στην τελευταία του κατοικία θα συνοδεύσουν σήμερα συγγενείς και φίλοι τον 16χρονο Ρομά, Κώστα Φραγκούλη, ο οποίος έχασε την ζωή του, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του από πυροβολισμό που δέχτηκε από αστυνομικό της ομάδας ΔΙΑΣ, κατά τη διάρκεια καταδίωξης στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Η κηδεία θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στα κοιμητήρια Ευόσμου .

Ο 16χρονος έχασε την μάχη για την ζωή, το πρωί της Τρίτης, στο νοσοκομείο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, ύστερα από οκτώ ημέρες νοσηλείας στη ΜΕΘ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεκροψία έδειξε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ως συνέπεια του τραύματος που του προκάλεσε η σφαίρα στο κεφάλι.

Χθες, η σορός του παιδιού μεταφέρθηκε συνοδεία πλήθους κόσμου στον “οικισμό Αγία Σοφία”.

Στο μεταξύ, μέσα στα επόμενα 24ωρα θα αποφασίσει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για την ποινική μεταχείριση του 34χρονου αστυνομικού της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που κατηγορείται για την αιματηρή καταδίωξη με θύμα τον 16χρονο Ρομά. Το Δικαστικό Συμβούλιο καλείται να λύσει τη διαφωνία που προέκυψε μετά την απολογία του κατηγορούμενου αστυνομικού, ανάμεσα σε εισαγγελέα και ανακριτή ως προς την προφυλάκισή του ή μη.

Σημειώνεται ότι μέχρι να αρθεί η παραπάνω διαφωνία από το Δικαστικό Συμβούλιο (η διαδικασία διεξάγεται κεκλεισμένων των θυρών), ο κατηγορούμενος αστυνομικός βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό. Επιπλέον, καθώς επήλθε ο θάνατος του 16χρονου, ο αστυνομικός πλέον αντιμετωπίζει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments