Πολιτική

Μαρία Σπυράκη: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου

Μαρία Σπυράκη: Ζητώ την άρση της ασυλίας μου

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείο Eurokinissi

Η ευρωβουλευτής ξεκαθαρίζει πώς η περίπτωσή της δεν έχει καμία σχέση με το Qatar Gate

Την άρση της ασυλίας της ώστε να ξεκαθαρίσει άμεση η υπόθεση και να μην υπάρξουν σκιές, ζήτησε η Μαρία Σπυράκη μετά το σχετικό αίτημα που υπέβαλε ο Ευρωπαίος Γενικός Εισαγγελέας, τόσο κατά της ευρωβουλευτή, όσο και κατά της Εύας Καϊλή με την κατηγορία της απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ.

Μετά την ανακοίνωση αυτή, το EPP ανέφερε πως θα στηρίξει την άρση της ασυλίας της κας Σπυράκη.

Σε συνέντευξη της, στον ΑΝΤ1, η Μαρία Σπυράκη σημείωσε πως η περίπτωσή της δεν έχει καμία σχέση με το σκάνδαλο διαφθοράς που έχει ξεσπάσει στις τάξεις του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου.

Όπως υποστήριξε η υπόθεση αφορά σε πρώην συνεργάτη της, ο οποίος έλαβε ποσό επιδόματος αλλοδαπής ενώ σύμφωνα με το συμβόλαιο έπρεπε να είναι συγκεκριμένες μέρες στο ευρωκοινοβούλιο αλλά απουσίαζε για προσωπικούς λόγους. Το έλαβε ενώ δεν το δικαιούτο, είπε η κα Σπυράκη και πρόσθεσε ” Έχουμε συχνά τέτοιου είδους ανακοινώσεις και πολύ συχνά η πρόταση για άρση ασυλίας απορρίπτεται. Εγώ ωστόσο δεν επικαλούμαι την ασυλία, θέλω να ξεδιαλύνει και να ξεκαθαρίσει η υπόθεση».

«Τα χρήματα τα έχει πάρει ο πρώην βοηθός μου, ο ίδιος μπορεί να αποδείξει τα της παρουσίας του. Δεν έχω κανενός είδους συναλλαγή με τον συνεργάτη μου, δεν έχω καμία οικονομική εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο» ανέφερε η ευρωβουλευτής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, βάσει ερευνητικής έκθεσης που ελήφθη από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF), υπάρχουν υποψίες για απάτη εις βάρος του προϋπολογισμού της ΕΕ, σε σχέση με τη διαχείριση της κοινοβουλευτικής αποζημίωσης, και ιδίως όσον αφορά στην αμοιβή των διαπιστευμένων κοινοβουλευτικών βοηθών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments