Πολιτική

Καραμανλής: Είμαστε η παράταξη που κράτησε όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα

Καραμανλής: Είμαστε η παράταξη που κράτησε όρθια την Ελλάδα στα δύσκολα

Πηγή Φωτογραφίας: Γραφείο Τύπου

«Είμαστε η παράταξη, η οποία κατάφερε να κρατήσει όρθια την Ελλάδα», τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του κράτους, για το έτος 2023.

«Είμαστε η παράταξη, η οποία κατάφερε να κρατήσει όρθια την Ελλάδα», τόνισε ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, κ. Κώστας Καραμανλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό του κράτους, για το έτος 2023.

Ο κ. Κώστας Καραμανλής υποστήριξε ότι η συζήτηση για τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μια «εξαιρετική ευκαιρία να κάνουμε μια αναδρομή, για να δούμε κατά πόσον τηρήσαμε τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις, αλλά και για να παρουσιάσουμε το σχέδιο που έχει η κυβέρνησή μας, η παράταξή μας για το μέλλον και το αύριο».

Αναφερόμενος ειδικότερα στην κυβέρνηση υπό τον κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ανέφερε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη, η οποία κράτησε την Ελλάδα όρθια στα δύσκολα.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση «ήρθε αντιμέτωπη με αλλεπάλληλες εξωγενείς κρίσεις και, μέσω αυτών των κρίσεων, η κυβέρνηση όχι μόνον κράτησε την Χώρα όρθια, αλλά έκανε και μεγάλα βήματα προόδου».

Εν συνεχεία, ο κ. Καραμανλής έκανε σύγκριση ανάμεσα στην προηγούμενη διακυβέρνηση, «η οποία είχε αρχίσει να ξηλώνει την προσαρμογή στα ευρωπαϊκά δεδομένα», και στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία σηματοδότησε την αναβάθμιση της Ελλάδας σε έναν «πυλώνα της ευρύτερης περιοχής».

Σχετικά με την αντιπολίτευση που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών τόνισε ότι πρόκειται για μια «υστερικού τύπου αντιπολίτευση». «Ούτε μια φορά δεν βάλατε πλάτη στα δύσκολα, ούτε στο μεταναστευτικό, ούτε στην πανδημία, ούτε τώρα στην ενεργειακή κρίση», τόνισε ο κ. Καραμανλής, απευθυνόμενος στους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποστηρίζοντας ότι «στη Νέα Δημοκρατία δεν ασκήσαμε ποτέ τέτοιου είδους αντιπολίτευσης, γιατί η ΝΔ, η παράταξη που έφερε τη Δημοκρατία σε αυτήν την χώρα, έχει απαράβατες αρχές: το εθνικό μπαίνει πάντοτε πάνω από το κομματικό συμφέρον».

Αναφορικά με το έργο που έχει συντελεστεί στο έργο Υπουργών και Μεταφορών, ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι επιτεύχθηκε, κατά τα τελευταία τρεισήμιση χρόνια, ένα άλμα ανάπτυξης του κατασκευαστικού τομέα. Ανέφερε επίσης ότι «στο Υπουργείο έχουμε θέσει τρεις στόχους: ενίσχυση του διεθνούς ρόλου της πατρίδας μας, δίκαιη ανάπτυξη και καλύτερη ποιότητα ζωής για όλους μας».

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι «από το 2019 εκπονήσαμε ένα σχέδιο έργων ύψους 13 δισεκατομμυρίων ευρώ». Από αυτό το ποσόν έχουν συμβασιοποιηθεί 5,2 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτά τα έργα δίνουν πραγματική ώθηση στην περιφερειακή ανάπτυξη.

Στον τομέα των υποδομών, πρόσθεσε ο κ. Καραμανλής, «αναθεωρήσαμε ένα προβληματικό θεσμικό πλαίσιο και αυτό μας βοήθησε πολλά σημαντικά έργα». Επίσης, καθιερώθηκαν οι συμπράξεις με τον ιδιωτικό τομέα.

Ο κ. Καραμανλής διέκρινε τα έργα σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Πρόκειται για τα «εμβληματικά έργα», όπως ο Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης, τα έργα που η κυβέρνηση βρήκε «επί χάρτου», αλλά τα προχώρησε σημαντικά, καθώς και τα υδροδοτικά έργα.

Αναφορικά με τις μεταφορές, ο κ. Κώστας Καραμανλής τόνισε εμφατικά ότι «σπάμε έναν φαύλο κύκλο υποεπένδυσης στις αστικές συγκοινωνίες» και «δημιουργήσαμε 1389 χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Καταλήγοντας, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών ανέφερε ότι στην κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη δίδεται βάρος και προτεραιότητα στην παραγωγή σοβαρού έργου. «Έτσι είμαστε αποφασισμένοι να εργαστούμε και το 223 και τα επόμενα χρόνια», κατέληξε ο κ. Καραμανλής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments