Διεθνή

Με την Ουκρανία ή τη FIFA;

Με την Ουκρανία ή τη FIFA;

Πηγή Φωτογραφίας: telegram

Η FIFA αρνείται τον λόγο στον Ουκρανό πρόεδρο και μιλά για το καλύτερα οργανωμένο Μουντιάλ στην ιστορία του θεσμού

Είναι δύο ημέρες που η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Ουκρανία και την FIFA οξύνεται γύρω από ένα μήνυμα ειρήνης που επιθυμούσε να αποστείλει ο Β. Ζελενσκι στους θεατές του τελικού του Μουντιάλ. Η FIFA αρνείται τον λόγο στον Ουκρανό πρόεδρο και μιλά για το καλύτερα οργανωμένο Μουντιάλ στην ιστορία του θεσμού.

Ο Ζελένσκι εξέφρασε την επιθυμία να στείλει ένα μήνυμα ενότητας, αλληλεγγύης και ειρήνης. «Προσφέραμε έναν τύπο Ειρήνης στον κόσμο. Απολύτως δίκαιο. Την προσφέραμε γιατί στον πόλεμο δεν υπάρχουν νικητές, δεν μπορεί να υπάρξει ισοπαλία».

Ο Ουκρανός πρόεδρος συμπλήρωσε: «Ανακοινώνω την πρωτοβουλία διοργάνωσης μιας Διάσκεψης για έναν τύπο Παγκόσμιας Ειρήνης αυτό τον χειμώνα. Μια διάσκεψη που θα ενώσει όλα τα έθνη του κόσμου γύρω από τον σκοπό για παγκόσμια ειρήνη. Οι εξέδρες των γηπέδων αδειάζουν μετά τον αγώνα και μετά τον πόλεμο οι πόλεις μένουν άδειες».

Στο εύλογο ουκρανικό αίτημα αρνήθηκε να απαντήσει ο πρόεδρος της Διεθνούς Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (FIFA), ονόματι Τζάνι Ινφαντίνο. Την ίδια αρνητική στάση τήρησαν και τα υπόλοιπα ανώτατα διοικητικά στελέχη της FIFA, γεγονός που προκάλεσε την αιχμηρή απάντηση των Ουκρανών, οι οποίοι έκαναν λόγο, ανάμεσα στα άλλα, «έλλειψη κατανόησης της καταστροφής που η ρωσική ομοσπονδία προκαλεί στον κόσμο έχοντας ξεκινήσει πόλεμο στην Ουκρανία».

Ο δημοκρατικός κόσμος έχει κάνει την επιλογή του, από καιρό. Τάχθηκε και τάσσεται απαρασάλευτα στο πλευρό των Ουκρανών, παρά το ενεργειακό κόστος και τις πληθωριστικές πιέσεις.

Από την πλευρά του, ο Τζάνι Ινφαντίνο μίλησε για «το καλύτερο Παγκόσμιο Κύπελλο στην ιστορία» και τόνισε ότι έγιναν «3,3 εκατομμύρια οπαδοί επισκέφθηκαν τα Κατάρ, δηλαδή 52.760 οπαδοί κατά μέσο όρο. Πρόκειται για ένα πραγματικό ρεκόρ. Και χωρίς κανένα σημαντικό επεισόδιο»…

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments