Διεθνή

Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει μουσικούς και τραγουδιστές στο μέτωπο για να τονώσει το ηθικό

Ουκρανία: Η Ρωσία στέλνει μουσικούς και τραγουδιστές στο μέτωπο για να τονώσει το ηθικό

Πηγή Φωτογραφίας: bbc

Ανακοινώθηκε η σύσταση της «δημιουργικής ταξιαρχίας πρώτης γραμμής» η οποία θα περιλαμβάνει τραγουδιστές και μουσικούς

Η Ρωσία λέει ότι θα στείλει μουσικούς στην πρώτη γραμμή του πολέμου της στην Ουκρανία σε μια προσπάθεια να τονώσει το ηθικό.

Το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τη σύσταση της «δημιουργικής ταξιαρχίας πρώτης γραμμής» αυτή την εβδομάδα, λέγοντας ότι θα περιλαμβάνει και τραγουδιστές και μουσικούς.

Το υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφέρθηκε σε αυτό, κατά την ενημέρωση της Κυριακής.

Το Ηνωμένο Βασίλειο είπε ότι η νέα δημιουργική ταξιαρχία – η οποία ακολουθεί μια πρόσφατη εκστρατεία, που προτρέπει το κοινό να δωρίσει μουσικά όργανα στα στρατεύματα – είναι σύμφωνη με την ιστορική χρήση της «στρατιωτικής μουσικής και της οργανωμένης ψυχαγωγίας» για την ενίσχυση του ηθικού.

Αλλά αμφισβήτησαν εάν η νέα ταξιαρχία θα αποσπούσε πραγματικά την προσοχή των στρατευμάτων, που ανησυχούσαν κυρίως για «πολύ υψηλά ποσοστά απωλειών, κακή ηγεσία, προβλήματα αμοιβών, έλλειψη εξοπλισμού και πυρομαχικών και έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τους στόχους του πολέμου».

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο RBC news, η ταξιαρχία θα αποτελείται από στρατεύματα που θα κινητοποιηθούν υπό την επιδίωξη στρατολόγησης του προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν, καθώς και από «επαγγελματίες καλλιτέχνες που εκουσίως τέθηκαν στη στρατιωτική θητεία».

Η νέα μονάδα θα είναι επιφορτισμένη με τη διατήρηση «μιας υψηλής ηθικής, πολιτικής και ψυχολογικής κατάστασης [μεταξύ] των συμμετεχόντων στην ειδική στρατιωτική επιχείρηση», ανέφερε η εφημερίδα επικαλούμενη το υπουργείο Άμυνας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments