Διεθνή

Qatargate: Εμπλέκεται και η Μαυριτανία – Τι αποκάλυψε ο Παντσέρι

Qatargate: Εμπλέκεται και η Μαυριτανία – Τι αποκάλυψε ο Παντσέρι

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι την κατάθεση της Εύας Καϊλή, που θα κρίνει την απόφαση για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι

Λίγες ώρες απομένουν πλέον μέχρι την κατάθεση της Εύας Καϊλή, που θα κρίνει την απόφαση για το εάν θα προφυλακιστεί ή όχι. Παράλληλα, οι άλλοι εμπλεκόμενοι στο Qatargate δίνουν νέες πληροφορίες.

Ενώ αναμένεται η απολογία της Εύας Καϊλή, την Πέμπτη, ο σύντροφός της, Φραντσέσκο Τζόρτζι, και ο Αντόνιο Παντσέρι βρίσκονται στο επίκεντρο των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο Qatargate.

Μετά τις νέες αποκαλύψεις, εκτός από το Μαρόκο και το Κατάρ εμπλέκεται στην υπόθεση μία ακόμη χώρα, ενώ έγιναν γνωστές νέες πληροφορίες σχετικά με τη δράση του «κυκλώματος» διαφθοράς.

Ο Φραντσέσκο Τζόρτζι αποκάλυψε ότι στο σκάνδαλο εμπλέκεται η Μαυριτανία, αλλά και μία ακόμα ΜΚΟ. Ειδικότερα, ο σύντροφος της Εύας Καϊλή μίλησε για συμφωνία με τη Μαυριτανία, στο ίδιο πνεύμα με αυτή με το Κατάρ και το Μαρόκο.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Il Fatto Quotidiano, ο Φραντσέσκο Τζόρτζι μίλησε προφανώς επειδή δεν μπορούσε να αρνηθεί όλα όσα γνώριζαν ήδη οι μυστικές υπηρεσίες γι’ αυτόν και τον Αντόνιο Παντσέρι, καθώς τους παρακολουθούσαν επί μήνες. Επιβεβαιώνεται για άλλη μία φορά πως ο Αντόνιο Παντσέρι ίδρυσε τη ΜΚΟ «Fight Impunity» με σκοπό να λειτουργήσει ως ένα είδος πληρωμένου πρακτορείου σχέσεων με ευρωβουλευτές που δωροδοκούσαν για να έχουν ευνοϊκή στάση με πελάτες του ευρωπαϊκού θεσμού.

Τρεις ευρωβουλευτές «δίνει» ο Παντσέρι

«Το σύνολο ήταν μεταβλητό, μου είναι δύσκολο να το υπολογίσω, αυτοί ήταν που αποφάσιζαν», φέρεται να είπε στους δικαστές ο Τζόρτζι. Φρόντιζε επίσης να μην αφήνει ίχνη, διέγραφε αριθμούς επαφών από το κινητό του τηλέφωνο.

Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη La Repubblica, ο Παντσέρι παραδέχθηκε, εν μέρει, τις κατηγορίες, αλλά επιχείρησε να υποβαθμίσει τον ρόλο του ως «εγκεφάλου» στο κύκλωμα.

Ο Παντσέρι φέρεται να έδωσε πληροφορίες για άλλους τρεις ευρωβουλευτές: για τον Κοτσολίνο, τον διάδοχό του επί της ουσίας, για τον Μαρκ Ταραμπέλα και τη Μαρία Αρένα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments