Διεθνή

Έμμεσος πόλεμος ή έμμεση «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»;

Έμμεσος πόλεμος ή έμμεση «ειδική στρατιωτική επιχείρηση»;

Πηγή Φωτογραφίας: Rauters.gr

Η ουσία του «έμμεσου πολέμου» συνίσταται, κατά τον εκπρόσωπο της ρωσικής ιντελιγκέντσιας, στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν ξένες ένοπλες δυνάμεις, αλλά εμπλέκουν τους δικούς τους εκπαιδευτές και διοικητές σε πολεμικές επιχειρήσεις

Είναι βέβαιο ότι η Ρωσία έχει μια πλούσια πνευματική παραγωγή, αλλά έχει επίσης και μια παράδοση παραγωγής σε ινστρούκτορες και σε νεολογισμούς, οι οποίοι δεν συνέχονται πάντοτε από την επιστημονική ακρίβεια ενός εκπροσώπου κομματικού πνευματικού επιτελείου. Αυτό σκέπτεται κάποιος όταν κάποιος διαβάζει ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν «έμμεσο πόλεμο» εναντίον της Ρωσίας, κατά τον πολιτικό επιστήμονα Ντμίτρι Ντρομπνίτσκι, φίλα προσκείμενο προς το πολιτικό καθεστώς Πούτιν, σε σημερινή συνέντευξή του.

Η ουσία του «έμμεσου πολέμου» συνίσταται, κατά τον εκπρόσωπο της ρωσικής ιντελιγκέντσιας, στο γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν ξένες ένοπλες δυνάμεις, αλλά εμπλέκουν τους δικούς τους εκπαιδευτές και διοικητές σε πολεμικές επιχειρήσεις. Έτσι, στην Ουκρανία, δεν είναι οι ένοπλες δυνάμεις του ΝΑΤΟ, της Δύσης ή των Ηνωμένων Πολιτειών που διεξάγουν πόλεμο, αλλά ο ουκρανικός στρατός που μορφώνεται, εκπαιδεύεται και οπλίζεται από αυτούς, ο οποίος λαμβάνει και όλα τα απαραίτητα για στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Η αρχή με τους νεολογισμούς αυτούς είχε γίνει τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν ο Πούτιν είχε αποκαλέσει τον πόλεμο εναντίον της Ουκρανίας «ειδική στρατιωτική επιχείρηση». Ο όρος αυτός δεν συναντάται σε τμήματα Διεθνών Σχέσεων ή σε Σχολές Πολέμου του υπολοίπου κόσμου, αλλά χρησιμοποιήθηκε και εξακολουθεί να χρησιμοποιείται από το Κρεμλίνο. Κι αφού ο Πούτιν εξακολουθεί να τον χρησιμοποιεί, τότε συνεχίζει να είναι και επιστημονικά έγκυρος. Σε αυτήν την πορεία σκέψης, θα ήταν περισσότερο σύμφωνο να γίνει λόγος για «έμμεση ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments