Κόσμος

Τραγωδία στη Ρουμανία: Από τον Σεπτέμβριο είχαν συμβεί άλλα έξι τροχαία στο ίδιο σημείο

Τραγωδία στη Ρουμανία: Από τον Σεπτέμβριο είχαν συμβεί άλλα έξι τροχαία στο ίδιο σημείο

Πηγή Φωτογραφίας: fb Florian Tudor Ivan

Ο υπόγειος δρόμος Pasajul Unirii, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή του που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια λέι

Σοκαρισμένη παραμένει η ρουμανική κοινωνία από το σοβαρό τροχαίο που συνέβη το μεσημέρι στο Βουκουρέστι. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, το τροχαίο σημειώθηκε όταν ο οδηγός παραβίασε τη μπάρα ελέγχου ύψους των οχημάτων, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει και να καταπλακώσει την οροφή του λεωφορείου.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν πληροφορίες από τη γειτονική χώρα, φαίνεται πως η πινακίδα προειδοποιεί για το ύψος σε υπόγεια διάβαση που ακολουθεί. Σύμφωνα με ΜΜΕ της Ρουμανίας συνολικά 7 τροχαία έχουν συμβεί από τα εγκαίνια του συγκεκριμένου δρόμου στις 4 Σεπτεμβρίου 2022 έως σήμερα.

Ο υπόγειος δρόμος Pasajul Unirii, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή του που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια λέι (2,85 εκατ. ευρώ). Στην είσοδο του υπάρχει η μοιραία μεταλλική μπάρα, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς για το μέγιστο ύψος των 3,5 μέτρων.

Στις 8 Σεπτεμβρίου 2022, μόλις τέσσερις μέρες έπειτα από τα εγκαίνια της υπόγειας διάβασης έγινε ένα τροχαίο ατύχημα που θυμίζει αρκετά το δυστύχημα που συνέβη πριν από λίγο. Τούρκος οδηγός φορτηγού τύπου ΤΙR προσέκρουσε στην ίδια μεταλλική μπάρα και κατέστρεψε την οροφή της καμπίνας του φορτηγού του, χωρίς ο ίδιος να κινδυνέψει.

Ο δήμαρχος του Τομέα 4 του Βουκουρεστίου, Daniel Băluță, ανέφερε τότε ότι ήθελε οι οδηγοί να υπακούουν στην πινακίδα και τους κανόνες. Έγραψε ξεκάθαρα «απαγόρευση ύψους 3,5 μέτρων» στην είσοδο της υπόγειας διάβασης Unirii στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και πως το περιστατικό συνέβη επειδή ο οδηγός προσπάθησε να περάσει με ένα TIR ύψους 4,2 μέτρων μη προσέχοντας την πινακίδα. Ο Băluță επεσήμανε ότι αυτό το απαγορευτικό σήμα υπήρχε και πριν από τις εργασίες συντήρησης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments