Διεθνή

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για χριστουγεννιάτικες επιθέσεις

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για χριστουγεννιάτικες επιθέσεις

Πηγή Φωτογραφίας: OfficeofUkrainianPresident

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή (23/12)  ένα πακέτο βοήθειας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή (23/12)  ένα πακέτο βοήθειας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, λίγες μέρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ.

Το μέτρο βοήθειας που εγκρίθηκε από τη Βουλή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, μέρος ενός νομοσχεδίου κυβερνητικής χρηματοδότησης ύψους 1,66 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από τη Γερουσία μια ημέρα νωρίτερα, θα πάει τώρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να το υπογράψει.

Σε ένα tweet με το οποίο ευχαρίστησε το Κογκρέσο και τους ηγέτες των δύο κομμάτων, ο Ζελένσκι είπε ότι είναι «ζωτικής σημασίας» οι Αμερικανοί να είναι «δίπλα» στους Ουκρανούς «σε αυτόν τον αγώνα».

Την ίδια ώρα, στην καθιερωμένη νυχτερινή του ομιλία με βίντεο, ο Ζελένσκι προειδοποίησε τους Ουκρανούς ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις τα Χριστούγεννα, προτρέποντάς τους να «δώσουν προσοχή στους συναγερμούς αεροπορικών επιδρομών, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και να προσέχουν ο ένας τον άλλον».

Αλλάζοντας στα ρωσικά, ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι «οι πολίτες της Ρωσίας πρέπει να καταλάβουν ξεκάθαρα ότι ο τρόμος δεν περνά ποτέ χωρίς απάντηση». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Είπε ότι συναντήθηκε με τους ανώτατους διοικητές του για να επανεξετάσει τη στρατιωτική κατάσταση και ότι η κυβέρνησή του «προετοιμάζεται για διάφορα σενάρια δράσης από το τρομοκρατικό κράτος, στα οποία θα απαντήσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments