Διεθνή

Ουκρανία: Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλη τη χώρα

Ουκρανία: Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν σε όλη τη χώρα

Πηγή Φωτογραφίας: to vima/REUTERS/Gleb Garanic

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν  το πρωί της Κυριακής (25/12) στο Κίεβο και σε όλες τις ουκρανικές περιφέρειες, δήλωσαν αξιωματούχοι.

Σειρήνες αεροπορικού συναγερμού ήχησαν  το πρωί της Κυριακής (25/12) στο Κίεβο και σε όλες τις ουκρανικές περιφέρειες, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ανεπιβεβαίωτες αναφορές σε ουκρανικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναφέρουν πως ο συναγερμός μπορεί να κηρύχθηκε αφού ρωσικά αεριωθούμενα απογειώθηκαν στη Λευκορωσία. Το Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει άμεσα την πληροφορία αυτή.

Η διοίκηση της πόλης του Κιέβου προέτρεψε τους ανθρώπους να πάνε σε καταφύγια μετά την ανακοίνωση του αεροπορικού συναγερμού Ο δήμαρχος του Μικολάιβ στα νότια της χώρας με ανάρτηση στο επίσημο κανάλι του στο Telegram προειδοποίησε επίσης τους κατοίκους για τις σειρήνες.

Ουκρανία: Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για χριστουγεννιάτικες επιθέσεις

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή (23/12)  ένα πακέτο βοήθειας 45 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την Ουκρανία, λίγες μέρες μετά την αιφνιδιαστική επίσκεψη του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι στις ΗΠΑ.

Το μέτρο βοήθειας που εγκρίθηκε από τη Βουλή που ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, μέρος ενός νομοσχεδίου κυβερνητικής χρηματοδότησης ύψους 1,66 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που εγκρίθηκε από τη Γερουσία μια ημέρα νωρίτερα, θα πάει τώρα στον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν για να το υπογράψει.

Την ίδια ώρα, στην καθιερωμένη νυχτερινή του ομιλία με βίντεο, ο Ζελένσκι προειδοποίησε τους Ουκρανούς ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει περισσότερες επιθέσεις τα Χριστούγεννα, προτρέποντάς τους να «δώσουν προσοχή στους συναγερμούς αεροπορικών επιδρομών, να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον και να προσέχουν ο ένας τον άλλον».

Αλλάζοντας στα ρωσικά, ο Ζελένσκι προειδοποίησε ότι «οι πολίτες της Ρωσίας πρέπει να καταλάβουν ξεκάθαρα ότι ο τρόμος δεν περνά ποτέ χωρίς απάντηση». Δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες.

Είπε ότι συναντήθηκε με τους ανώτατους διοικητές του για να επανεξετάσει τη στρατιωτική κατάσταση και ότι η κυβέρνησή του «προετοιμάζεται για διάφορα σενάρια δράσης από το τρομοκρατικό κράτος, στα οποία θα απαντήσουμε».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments