Αθλητισμός

ΑΕΚ: Η απώλεια και του Μάνταλου αναγκάζει Τσούμπερ και Άμραμπατ να μπουν κατευθείαν στα βαθιά

ΑΕΚ: Η απώλεια και του Μάνταλου αναγκάζει Τσούμπερ και Άμραμπατ να μπουν κατευθείαν στα βαθιά

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει περιορισμένες λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ, κάτι που δεν συνιστά... είδηση από την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της μετά το Μουντιάλ 2022.

Ο Ματίας Αλμέιδα έχει περιορισμένες λύσεις στη μεσοεπιθετική γραμμή της ΑΕΚ, κάτι που δεν συνιστά… είδηση από την επανέναρξη των επίσημων υποχρεώσεών της μετά το Μουντιάλ 2022.

Κάθε “απώλεια” ποδοσφαιριστή ειδικά στη συγκεκριμένη θέση είναι σημαντική και δυστυχώς στην πρώτη προπόνηση που έκανε η ΑΕΚ για το παιχνίδι, με τον Βόλο με το οποίο κλείνει και τις υποχρεώσεις της για το ημερολογιακό έτος του 2022, είδε τον Πέτρο Μάνταλο να τίθεται εκτός μάχης για το ματς στη Μαγνησία.

Ο Έλληνας διεθνής μεσοεπιθετικός υπέστη ελαφριά θλάση στον αριστερό προσαγωγό και θα διεκδικήσει όποιες πιθανότητες έχει για να είναι έτοιμος για το παιχνίδι στους Ζωσιμάδες με τον ΠΑΣ. Η απουσία του σε αυτό το σημείο τόσο ήταν σημαντική και υπάρχουν λόγοι γι’ αυτό.

Η εμφάνιση του Μάνταλου και η ανάγκη για “επιστροφή” των Τσούμπερ – Άμραμπατ

Στο προηγούμενο παιχνίδι με τη Λαμία στην OPAP Arena δεν υπολογίζονταν λόγω τραυματισμών οι Ελίασον, Γκατσίνοβιτς και Άμραμπατ (οι δύο πρώτοι θα συνεχίσουν μα απουσιάζουν για αρκετό διάστημα ακόμα, ο τελευταίος μπήκε σε κανονικό πρόγραμμα προπόνησης) και φυσικά ο Τσούμπερ που κρίθηκε ανέτοιμος.

Ο Μάνταλος σε αντίθεση με το ματς κόντρα στην Κηφισιά ήταν ένας εκ των κορυφαίων της ΑΕΚ, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο όπου έβγαλε την ασίστ στο πρώτο γκολ του Φαν Βερτ. Ήταν ο πρώτος σε πάσες στο μισό της Λαμίας (47) και έφτιαξε τέσσερις τελικές για τους συμπαίκτες του, τις περισσότερες από κάθε άλλον.

Η Ένωση κατάφερε να βγάλει από την πλάτη της την πρεμιέρα του πρώτου γύρου εν μέσω προβλημάτων και πρέπει να κάνει το ίδιο και στο τελευταίο παιχνίδι για το 2022. Πλέον οι Τσούμπερ και Άμραμπατ που ξεπέρασαν τα προβλήματά τους καλούνται να κολυμπήσουν κατευθείαν στα βαθιά, ξεπερνώντας την αγωνιστική απραξία που είχαν λόγω τραυματισμού.

Και οι δύο ποδοσφαιριστές προφανώς έχουν την κλάση και την ποιότητα να καλύψουν το κενό, όμως θα πρέπει να το δείξουν στο χορτάρι, κόντρα σε έναν αντίπαλο που δεν χαρίζεται στην ΑΕΚ (στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία ματς των δύο ομάδων κέρδισε ο Βόλος).

Το ευτύχημα για τον Αλμέιδα είναι ότι από το παιχνίδι με τον ΠΑΣ και ύστερα θα μπορεί να υπολογίζει και στον Πάολο Φερνάντες που μπορεί να αγωνιστεί και στις δύο πτέρυγες και κυρίως προσθέτει μια ακόμα ποιοτική λύση στη φαρέτρα του. Μη ξεχνάμε ότι μετά τα Ιωάννινα ακολουθεί το πολύ σημαντικό ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Οι αλχημείες που έκανε ο Αλμέιδα για να καλύψει το “κενό” στα άκρα

Για να καλύψει το κενό που δημιούργησαν οι απουσίες στα άκρα, ο Ματίας Αλμέιδα προχώρησε σε δύο αλχημείες κόντρα σε Κηφισιά και Λαμία, από μια σε κάθε παιχνίδι.

Στο ματς Κυπέλλου χρησιμοποίησε τον Λιβάι Γκαρσία στα δεξιά. Μπορεί η φυσική του 25χρονου επιθετικού να ήταν το δεξί άκρο της επίθεσης, ωστόσο ο “Πελάδο” τον έκανε φορ και στο γήπεδο δείχνει ότι “γουστάρει” να παίζει σε αυτή την επίθεση. Και πως να μη χαίρεται αφού μπροστά στον πίνακα των σκόρερ είναι μόνο ο Νίκος Καρέλης.

Κόντρα στην Κηφισιά (έστω και αν το επίπεδο ανταγωνισμού ήταν πιο χαμηλό), ο Γκαρσία απέδωσε αρκετά καλά με το όμορφο τέρμα που σημείωσε τις κινήσεις του ακόμα και σε θέση φορ αλλά και με την εν γένει παρουσία του.

Με τη Λαμία ο Πινέδα χρησιμοποιήθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης (ο Μάνταλος έπαιζε στα δεξιά), όμως αυτή τη φορά το αρχικό πλάνο δεν βγήκε. Ο Μεξικανός μέσος σε γενικές γραμμές δεν μπόρεσε να φανεί επάξιος αντικαταστάτης του Γκατσίνοβιτς και δεν θύμισε τον ίδιο του εαυτό παρά μονό σε ένα στοιχείο του παιχνιδιού.

Ο 26χρονος διεθνής μέσος ήταν ο πρώτος σε ανακτήσεις κατοχής κόντρα στη Λαμία (8). Η μια ήταν στο 1/3 της Λαμίας και οι υπόλοιπες επτά στη μεσαία γραμμή. Ωστόσο κατά τα άλλα δεν κατάφερε να αποδώσει τα αναμενόμενα και ίσως γι’ αυτό η εμφάνισή του σε συνδυασμό με την απώλεια του Μάνταλου φέρουν τον Τσούμπερ μέχρι και στο βασικό σχήμα. Τα κουκιά είναι για ένα ακόμα παιχνίδι μετρημένα, με την ελπίδα φυσικά να είναι το τελευταίο στη σεζόν.

Πηγή: sport24.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments