Διεθνή

Η Ουκρανία εγκαλεί τον Όρμπαν για έμμεση στήριξη της Ρωσίας

Η Ουκρανία εγκαλεί τον Όρμπαν για έμμεση στήριξη της Ρωσίας

Πηγή Φωτογραφίας: cnn.gr/Αρχείου

Η Ουκρανία στρέφεται εναντίον της πολιτικής, που ακολουθεί ο Βίκτορ Όρμπαν απέναντι στον πόλεμο.

Η Ουκρανία στρέφεται εναντίον της πολιτικής, που ακολουθεί ο Βίκτορ Όρμπαν απέναντι στον πόλεμο. Η κυβέρνηση του Β. Ζελένσκι τού προσάπτει ότι συνεχίζει να στηρίζει έμμεσα αλλά σταθερά τις ρωσικές θέσεις και το καθεστώς του Β. Πούτιν.

Ιδιαίτερα, Ουκρανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι τα τελευταία λόγια του Ούγγρου Πρωθυπουργού Βίκτορ Όρμπαν υπέρ της κατάπαυσης του πυρός και του διαλόγου μεταξύ Κιέβου και Μόσχας λειτουργούν στην πράξη σαν «παραθυρόφυλλο» για τις θέσεις της ρωσικής πλευράς. Ο Όρμπαν τρέφει μια «παθολογική περιφρόνηση» για την Ουκρανία και τις θέσεις της, ενώ καλεί σε αποδοχή μιας νίκης της Ρωσίας στο πολεμικό μέτωπο.

Το ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών υποστηρίζει ότι «οι δηλώσεις του Ούγγρου πρωθυπουργού δείχνουν μια παθολογική περιφρόνηση για την Ουκρανία και τον ουκρανικό λαό, που αντιστέκεται στη ρωσική επιθετικότητα, καθώς και τη δική του πολιτική μυωπία».

Από την άποψη αυτή, το Κίεβο προειδοποίησε ότι η ήττα της Ουκρανίας, την οποία ζητά «έμμεσα» ο Βίκτορ Όρμπαν, θα οδηγήσει μόνο, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε, «σε απειλή άμεσης επίθεσης από τη Ρωσία προς την Ουγγαρία και τους Ούγγρους».

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ουκρανίας καταλήγει ότι «ο Ούγγρος ηγέτης θα πρέπει να αναρωτηθεί αν θέλει Ειρήνη. Εάν η απάντηση είναι ναι, θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τους στενούς δεσμούς του με τη Μόσχα για να τερματίσει την επιθετικότητά του κατά της Ουκρανίας και να αποσύρει τα στρατεύματά του».

Η δήλωση της ουκρανικής διπλωματίας ακολουθεί τις δηλώσεις του Βίκτορ Όρμπαν στα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Υπενθυμίζεται ότι, στις εν λόγω δηλώσεις, ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας επιβεβαίωσε την υποστήριξη της χώρας του για κατάπαυση του πυρός και την άμεση έναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο πλευρών, τονίζοντας πως η Ουκρανία μπορεί να συνεχίσει να πολεμά μόνο όσο τα χρήματα και τα όπλα που της αποστέλλουν οι εταίροι της, συνεχίζουν να επαρκούν.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments