Ελλάδα

Σεισμός στην Εύβοια: Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου

Σεισμός στην Εύβοια: Έκτακτη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Τη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου ανακοίνωσε ο Ευθύμης Λέκκας, μετά τον μεγάλο σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας και αφού ενημέρωσε τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη.

Τη σύγκληση της επιτροπής Σεισμικού Κινδύνου ανακοίνωσε ο Ευθύμης Λέκκας, μετά τον μεγάλο σεισμό 4,9 Ρίχτερ στα Ψαχνά Ευβοίας και αφού ενημέρωσε τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας Χρήστο Στυλιανίδη. Η επιτροπή θα εξετάσει τη σεισμική δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος.

Η ανακοίνωση του Ευθύμη Λέκκα

Ο Πρόεδρος του ΟΑΣΠ Καθ.Ευθύμης Λέκκας, αφού επικοινώνησε με τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης, κύριο Χ. Στυλιανίδη συνεκάλεσε την Μόνιμη Ειδική Επιστημονική Επιτροπή Εκτίμησης του Σεισμικού Κινδύνου και Μείωσης της Σεισμικής Διακινδύνευσης, προκειμένου να εξετάσει τη Σεισμική Δραστηριότητα στη περιοχή Ψαχνών -Χαλκίδος και να δρομολογήσει τις επόμενες Δράσεις.

Παπαδόπουλος για 4,9 Ρίχτερ στην Εύβοια: Να συσταθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου

Για μια νέα εστία αλλά όχι άγνωστη στους σεισμολόγους, καθώς είχε δώσει και στο παρελθόν σεισμό, έκανε λόγο ο καθηγητής Γεράσιμος Παπαδόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, μετά τα 4,9 Ρίχτερ 5 χλμ. από τα Ψαχνά Ευβοίας, ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε: «Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Εύβοια και στην Αττική».

«Το επίκεντρο εντοπίζεται 9 χλμ. ανατολικά από τα Ψαχνά Ευβοίας. Είναι μια εστία που δεν έχει σχέση με αυτήν που ενεργοποιήθηκε στην περιοχή της Νότιας Εύβοιας τον προηγούμενο μήνα στα Νέα Στύρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής και επισήμανε ότι η ίδια περιοχή είχε ενεργοποιηθεί το 2003 δίνοντας 5,3 Ρίχτερ.

«Είναι σημαντικό το μέγεθος σε μια νέα εστία και κοντά σε ένα μεγάλο αστικό κέντρο όπως η Χαλκίδα. Άρα προτείνω να συσταθεί τώρα η επιτροπή εκτίμησης σεισμικού κινδύνου» εξήγησε ο καθηγητής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments