Διεθνή

Ευρωπαϊκό τείχος στην έκρηξη κρουσμάτων κορωνοïού

Ευρωπαϊκό τείχος στην έκρηξη κρουσμάτων κορωνοïού

Πηγή Φωτογραφίας: kathimerini

Οι ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν έτοιμες να λάβουν μέτρα προστασίας των πολιτών τους απέναντι στην εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων covid από την Κίνα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες δείχνουν έτοιμες να λάβουν μέτρα προστασίας των πολιτών τους απέναντι στην εκρηκτική άνοδο των κρουσμάτων covid από την Κίνα. Η αλλοπρόσαλλη πολιτική του Πεκίνου προβληματίζει ιδιαίτερα τις κυβερνήσεις των χωρών της Γηραιάς Ηπείρου, που λαμβάνουν τα πρώτα μέτρα.

Τρία χρόνια μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων κορωνοϊού στην πόλη Γουχάν, η χώρα των 1,4 δισεκατομμυρίων κατοίκων αντιμετώπισε έκρηξη ασθενών τις τελευταίες ημέρες μετά την εγκατάλειψη των βασικών μέτρων του «μηδενικού covid».

Η Ιταλία έκανε την αρχή στη λήψη μέτρων προστασίας και τη «σκυτάλη» φαίνεται ότι αναλαμβάνει η Γαλλία.

Η Ιταλία αποφάσισε να επιβάλει υποχρεωτικά τεστ για την ανίχνευση του Covid-19 σε όλους τους ταξιδιώτες από την Κίνα, όπου αντιμετωπίζουν έκρηξη κρουσμάτων,  σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Ιταλός υπουργός Υγείας.

Ο Ιταλός υπουργός δικαιολόγησε το μέτρο, λέγοντας ότι «αυτό το μέτρο είναι απαραίτητο για να εγγυηθεί την επιτήρηση και την εξατομίκευση πιθανών παραλλαγών του ιού, προκειμένου να προστατευθεί ο ιταλικός πληθυσμός».

Εν συνεχεία, ήρθε η σειρά της Γαλλίας, η οποία εξετάζει «προστατευτικά μέτρα», με βάση όσα αναφέρονται σε γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν έχει ήδη ζητήσει από την κυβέρνηση να σκεφτεί πρόσθετα, κατάλληλα μέτρα για την προστασία των Γάλλων πολιτών και, παράλληλα, σκέπτεται να κινηθεί και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε ανακοίνωσή της, η γαλλική προεδρία αναφέρει ότι «προς το παρόν, ο Γάλλος πρόεδρος ζήτησε να ετοιμαστούν και να διατυπωθούν προτάσεις για τις επόμενες ημέρες».

Τέλος, ο Εμμ. Μακρόν βρίσκεται σε επικοινωνία με κοινοτικούς αξιωματούχους, προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο της λήψης πρόσθετων προστατευτικών μέτρων στο επίπεδο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments