Διεθνή

Covid, ψέματα και Κίνα

Covid, ψέματα και Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: REUTERS/Tyrone Siu

Δεν είναι κοινό μυστικό αλλά κοινός ευρωπαϊκός τόπος το γεγονός ότι η Κίνα γνωρίζει, δυστυχώς, ένα νέο, τεράστιο κύμα προσβολής του πληθυσμού της από Covid – 19.

Δεν είναι κοινό μυστικό αλλά κοινός ευρωπαϊκός τόπος το γεγονός ότι η Κίνα γνωρίζει, δυστυχώς, ένα νέο, τεράστιο κύμα προσβολής του πληθυσμού της από Covid – 19. Αυτό όμως που διαδραματίζεται στον εκτός Πεκίνου κόσμο, είναι η καταγραφή μιας αλόγιστης πολιτικής των Κινέζων κομμουνιστών. Το διαπιστώνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το επισημαίνουν μια σειρά από ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κεντροδεξιές και κεντροαριστερές, αλλά, σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας, της χώρας του 1,4 δισεκατομμυρίου πολιτών και της υποπαραλλαγής της Omicron, δεν υπήρξε παρά μόνο ένα θύμα από covid.

Στον δυτικό κόσμο, είναι δικαίωμα του καθενός να γελοιοποιείται και να αυτοδιασύρεται. Αυτό δεν ισχύει μόνο για πολίτες και για πρόσωπα, ισχύει ακόμη και για κυβερνήσεις, οι οποίες αποφασίζουν να πάρουν διαζύγιο με την δημοκρατική λογοδοσία και τα θεμελιώδη της δικαιοκρατικής αρχής. Αυτό θα έχει, όμως, συνέπειες, που πολίτες και κυβερνήσεις θα κληθούν να υποστούν.

Στην Κίνα του «σοσιαλισμού της αγοράς» και του «ενός κόμματος»,  μόνο ένας θάνατος και πεντέμισι χιλιάδες νέα κρούσματα ανακοινώθηκαν από το Κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Ο αρμόδιος σε θέματα ενημέρωσης αξιωματούχος ενημέρωσε ότι «η Κίνα δημοσίευε όλα τα στοιχεία της για τους θανάτους και τα σοβαρά κρούσματα Covid-19 σε μια επιθυμία για διαφάνεια και διαφάνεια».

Ωστόσο, με βάση την τοποθέτηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «είναι η παραλλαγή Omicron που κυκλοφορεί. Είναι πολύ πιο μεταδοτική από τις προηγούμενες. Αναμένουμε να έχουμε ταχύτερη έκρηξη κρουσμάτων».

Ο ορατός διά γυμνού οφθαλμός κίνδυνος είναι, πλέον, η εμφάνιση νέων παραλλαγών της Covid – 19 και στα δικά μας, ευρωπαϊκά εδάφη.

Ενδεικτικά, η Ιταλία, η Ισπανία, η Ελλάδα και η Γαλλία παρακολουθούν ανελλιπώς την εξέλιξη και λαμβάνουν ή σκέπτονται να λάβουν πρόσθετα μέτρα υγειονομικής περίθαλψης στις εισόδους της Γηραιάς Ηπείρου.

Τώρα, όμως, δεν είναι η στιγμή της ανεύθυνης, νεοεπεκτατικής Κίνας, αλλά μάλλον των θεσμικών οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η προχθεσινή δήλωση Μακρόν αποδεικνύεται διορατική.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments