Διεθνή

Ισπανία: Ανακοινώνει υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Ισπανία: Ανακοινώνει υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες από την Κίνα

Πηγή Φωτογραφίας: skynews.gr

Μπορεί οι υγειονομικές Αρχές της ΕΕ να μην θεωρούν ακόμη επιτακτική ανάγκη την υποβολή σε διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού των ταξιδιωτών από την Κίνα, αλλά μετά την Ιταλία σειρά τώρα παίρνει και η Ισπανία.

Μπορεί οι υγειονομικές Αρχές της ΕΕ να μην θεωρούν ακόμη επιτακτική ανάγκη την υποβολή σε διαγνωστικά τεστ κορωνοϊού των ταξιδιωτών από την Κίνα, αλλά μετά την Ιταλία σειρά τώρα παίρνει και η Ισπανία. Η κυβέρνηση Σάντσεθ στην Ισπανία -δεύτερη ευρωπαϊκή χώρα μετά την Ιταλία – ανακοίνωσε ότι λόγων των ανησυχιών για αναζωπύρωση της πανδημίας θα καταστήσει υποχρεωτικά τα τεστ κορωνοϊού για τους ταξιδιώτες που φτάνουν στα αεροδρόμια της χώρας από την Κίνα.

Στο μέλλον, όσοι εισέρχονται στη χώρα θα πρέπει να παρουσιάζουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού ή απόδειξη πλήρους εμβολιαστικής προστασίας, όπως είπε στους δημοσιογράφους η υπουργός Υγείας της Ισπανίας, Καρολίνα Ντάριας. Λόγω του υψηλού αριθμού μολύνσεων στην Κίνα, αρκετές άλλες χώρες είχαν ήδη αποφασίσει τα τελευταία 24ωρα να υποβάλλονται σε υποχρεωτικά τεστ κορωνοϊού τα άτομα που φθάνουν από την Κίνα, όπως οι ΗΠΑ, η Ιαπωνία, η Ινδία και η Μαλαισία με τον ΠΟΥ να εκφράζει την κατανοήσή του για τα μέτρα «ελλείψει επαρκών πληροφοριών» από την Κίνα για την πορεία της πανδημίας, όπως είπε χθες ο επικεφαλής του οργανισμού, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς.

Ποια η στάση της Ε.Ε.

Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC) χαρακτήρισε χθες «αδικαιολόγητη» την εισαγωγή της υποχρεωτικής εξέτασης για την Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τους επιβάτες από την Κίνα.

Οι χώρες της ΕΕ «έχουν σχετικά υψηλά επίπεδα ανοσοποίησης και εμβολιασμού» και «οι παραλλαγές που κυκλοφορούν στην Κίνα, κυκλοφορούν ήδη στην ΕΕ», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η υπηρεσία, εξηγώντας ότι το μέτρο των υποχρεωτικών τεστ δεν είναι αναγκαίο στο σύνολο της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments