Πολιτική

Κουτσούμπας: Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα του συστήματος που τελικά τα πληρώνουν οι λαοί

Κουτσούμπας: Μεγαλώνουν τα αδιέξοδα του συστήματος που τελικά τα πληρώνουν οι λαοί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας

«Ταυτόχρονα, όμως», επισημαίνει στη συνέχεια, «δημιουργούν και νέες δυνατότητες για τη λαϊκή παρέμβαση. Αναδεικνύουν ότι η άρχουσα τάξη δεν είναι παντοδύναμη, η εξουσία της μπορεί να δοκιμαστεί από κλονισμούς. Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και τα επιτελεία του συστήματος. Όλη αυτή η συζήτηση για «κοινωνικές εκρήξεις», μαρτυρά το φόβο για την άνοδο της ταξικής πάλης, του ριζοσπαστισμού. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και ο στόχος για «σταθερές» κυβερνήσεις. Εκεί, λοιπόν, που το σύστημα βλέπει φόβο κι ανησυχία, οι λαοί πρέπει να δουν την ελπίδα και την προοπτική» ανέφερε στην εφημερίδα “Τα Νέα” ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Απαντώντας στην ερώτηση «γιατί κάποιος 25άρης να ψηφίσει ΚΚΕ;», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο «25άρης» πρέπει να δει «ότι υπάρχουν εκείνοι που υπηρετούν αυτό το σάπιο και διεφθαρμένο αστικό πολιτικό σύστημα και αυτοί που παλεύουν καθημερινά να διαμορφωθούν προϋποθέσεις αλλαγής κι ανατροπής του. Το ΚΚΕ ανήκει στη δεύτερη κατηγορία, συνεπώς έχει κάθε λόγο, όχι μόνο να ψηφίσει το ΚΚΕ, αλλά να συμπορευτεί μαζί του στον καθημερινό αγώνα. Στην πραγματικότητα αυτό διακυβεύεται σήμερα. Όλοι οι υπόλοιποι του λένε «κάτσε στον καναπέ και ψήφιζε». Εμείς του λέμε «δράσε, οργανώσου, πάλεψε. Με κάθε τρόπο και με την ψήφο σου». Η διαφορά είναι χαώδης…».

Αναφορικά με την στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ για «προοδευτική διακυβέρνηση» και τη θέση του ΚΚΕ, ο Δ. Κουτσούμπας είπε ότι «δεν θα μας συγχωρούσε ποτέ η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός μια επιλογή συμμετοχής ή ανοχής σε μια τέτοια «προοδευτική» κυβέρνηση μούφα». Υπενθύμισε ότι «την τελευταία φορά η στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ καλούσε για μια αντιμνημονιακή κυβέρνηση. Η κατάληξη γνωστή, αφού γνωρίσαμε την πιο μνημονιακή κυβέρνηση που πέρασε».

Έθεσε το ερώτημα «τι σχέση έχουν με την «πρόοδο» οι δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ προς την ΕΕ του κεφαλαίυ και της διαφθοράς, τα νομοσχέδια της κυβέρνησης Μητσοτάκη που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, η στρατηγική στον τομέα της Ενέργειας όπου ο ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε πρωτεργάτης» και τόνισε: «Ήδη περιέγραψα σε ποιες ράγες θα κινηθεί η καρικατούρα «προοδευτική κυβέρνηση», γι’ αυτό και το ΚΚΕ θα είναι αταλάντευτα και μαχητικά απέναντι».

Ερωτηθείς για την «σταθερότητα» που προβάλλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σημείωσε ότι «η σταθερότητα της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η σταθερότητα της αντιλαϊκής πολιτικής, που την έχει ανάγκη το μεγάλο κεφάλαιο για να προωθεί χωρίς εμπόδια τα συμφέροντά του» προσθέτοντας ότι το στόχο της «κυβερνητικής σταθερότητας» επιδιώκουν και τα άλλα αστικά κόμματα.

«Η απάντηση του λαού πρέπει να είναι μία: Όσο περισσότερο και όσο γρηγορότερα ο ίδιος ο λαός «κάψει» τα διάφορα αντιλαϊκά κυβερνητικά «σενάρια», τόσο θα διαμορφώνονται καλύτερες προϋποθέσεις παρεμπόδισης αντιλαϊκών μέτρων κι απόσπασης κατακτήσεων, θα ανοίγονται νέες δυνατότητες στο δρόμο της ριζικής ανατροπής. Η σταθερότητα για το λαό προϋποθέτει δυνατό εργατικό-λαϊκό κίνημα, δυνατό ΚΚΕ και ταυτόχρονα αδύναμες τις όποιες αντιλαϊκές κυβερνήσεις» υπογράμμισε ο Δ. Κουτσούμπας.

Επισήμανε, ακόμα, ότι «η θετική αποτίμηση ενός υψηλού ποσοστού του ΚΚΕ στις εκλογές πιστώνεται κατευθείαν στη συνεπή πάλη, μέσα κι έξω από τη βουλή, για την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών, για να ανοίξει ο δρόμος για μια συνολική αλλαγή της κατάστασης».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments