Διεθνή

Δεσμεύσεις Σούνακ παρά τις κοινωνικές αμφισβητήσεις

Δεσμεύσεις Σούνακ παρά τις κοινωνικές αμφισβητήσεις

Πηγή Φωτογραφίας: shropshirestar

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας είναι έτοιμος να συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για την τιθάσευση του πληθωρισμού, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις σιδηροδρομικών υπαλλήλων και οδηγών νοσοκομειακών αυτοκινήτων.

Ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας είναι έτοιμος να συνεχίσει να δίνει τον αγώνα για την τιθάσευση του πληθωρισμού, παρά τις απεργιακές κινητοποιήσεις σιδηροδρομικών υπαλλήλων και οδηγών νοσοκομειακών αυτοκινήτων.

Αναμφίβολα, μόνο προφανές δεν είναι το έργο του Ρίσι Σούνακ λόγω της κοινωνικής δυσαρέσκειας. Οι δυσκολίες αυξάνουν στο Ηνωμένο Βασίλειο και ο κοινωνικός θυμός αρχίζει να διογκώνεται, ενώ η παρούσα κυβερνητική πλειοψηφία υπό τον  νέο πρωθυπουργό κληρονόμησε μια καταστροφική κατάσταση χωρίς να δώσει στον εαυτό της κανένα οικονομικό περιθώριο.

Ωστόσο, ο Βρετανός πρωθυπουργός δεσμεύθηκε να διασφαλίσει ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα μειωθεί στο μισό κατά τη διάρκεια του 2023: «Πρώτα από όλα, θα μειώσουμε τον πληθωρισμό στο μισό φέτος για να μπορέσουμε να μειώσουμε το κόστος ζωής και να δώσουμε στους πολίτες μας οικονομική σταθερότητα».

Με βάση τα τελευταία στατιστικά στοιχεία, τον Νοέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο ορίστηκε στο 10,7% και ο σχετικά νέος πρωθυπουργός υποσχέθηκε να τον μειώσει δραστικά.

Ο Σούνακ τόνισε ακόμη ότι το κυβερνών Συντηρητικό Κόμμα θα επικεντρωθεί, επίσης, στην τόνωση της οικονομίας, τη μείωση του εθνικού χρέους, τη βελτίωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας και την πραγματοποίηση νομοθετικών αλλαγών: «Με αυτόν τον τρόπο, θα είναι δυνατόν να σταματήσουν τα σκάφη των μεταναστών και να διασφαλιστεί ότι όσοι εισέρχονται παράνομα στη χώρα θα κρατούνται». Χαρακτήρισε αυτούς τους στόχους σαν κορυφαίες προτεραιότητες για το υπουργικό του συμβούλιο.

«Αυτά είναι θέματα προτεραιότητας για τον λαό και την κυβέρνησή μας. Μπορούμε είτε να τα λύσουμε, είτε δεν μπορούμε», συμπλήρωσε ο Σουνάκ: «Επομένως, σας ζητώ να μας κρίνετε όχι από τις προσπάθειες που θα κάνουμε , αλλά από τα αποτελέσματα που θα επιτευχθούν».

Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός απέφυγε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το πόσο καιρό σκοπεύει να λύσει το πρόβλημα των λαθρομεταναστών και σε ποιο βαθμό σχεδιάζει το υπουργικό συμβούλιο να περιορίσει την εισροή τους στη χώρα. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του Ηνωμένου Βασιλείου, πέρυσι, χρησιμοποιώντας την παράνομη θαλάσσια οδό, εισήλθαν στη χώρα σχεδόν 46 χιλιάδες αιτούντες άσυλο, ποσοστό αυξημένο κατά περίπου 50% από το 2021.

Στην ομιλία του, ο αρχηγός της κυβέρνησης χαρακτήρισε επίσης το ζήτημα της ποιότητας της εκπαίδευσης στη χώρα εξαιρετικά σημαντικό για τον ίδιο προσωπικά και ανακοίνωσε ότι η μελέτη των μαθηματικών με τη μία ή την άλλη μορφή θα γίνει υποχρεωτική για όλους τους μαθητές των βρετανικών σχολείων μέχρι την ηλικία. από 18.

Αυτή τη στιγμή, οι Βρετανοί μαθητές γυμνασίου έχουν το δικαίωμα να αρνηθούν τη σε βάθος μελέτη των μαθηματικών υπέρ άλλων μαθημάτων. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον Σούνακ, περισσότεροι από τους μισούς 16χρονους μαθητές της χώρας δεν σπουδάζουν καθόλου μαθηματικά και, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, «αυτό πρέπει να λήξει και αυτό είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments