Διεθνή

Η Μόσχα μπροστά στο πιο παγερό πενθήμερο του αιώνα

Η Μόσχα μπροστά στο πιο παγερό πενθήμερο του αιώνα

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Αντιμέτωπη με τον πιο ψυχρό παγετώνα των τελευταίων εκατό ετών θα βρεθεί η Ρωσία μες στις επόμενες ημέρες.

Αντιμέτωπη με τον πιο ψυχρό παγετώνα των τελευταίων εκατό ετών θα βρεθεί η Ρωσία μες στις επόμενες ημέρες. Το ιστορικό χαμηλό πρόκειται να διαρκέσει πέντε ημέρες, σε μια στιγμή που οι Ρώσοι μετρούν σοβαρές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές στο μέτωπο του πολέμου.

Πιο συγκεκριμένα, παγετός έως -26 βαθμούς προβλέπεται το Σαββατοκύριακο στη Μόσχα και την περιοχή της Μόσχας, την πρώτη εργάσιμη ημέρα μετά τις διακοπές της Πρωτοχρονιάς η θερμοκρασία του αέρα θα είναι στους – 20 βαθμούς.

O  επιστημονικός διευθυντής του Ρωσικού Υδρομετεωρολογικού Κέντρου Ρομάν Βίλφανντ υποστηρίζει σε ρωσικά μέσα ότι «Το βράδυ του Σαββάτου -24 – -26 βαθμοί και στην περιοχή έως -29 ακόμη και από χαμηλές θέσεις -30. Και την ημέρα δεν πρέπει να περιμένετε ζέστη, γιατί οι μέγιστες τιμές είναι -20 – -22 βαθμοί, στην περιοχή έως -25 βαθμούς παγετού. Αλλά πολύς ήλιος, καθόλου βροχόπτωση, γιατί η πίεση είναι υψηλή. Την Κυριακή η θερμοκρασία θα είναι 15 βαθμούς κάτω από την κανονική. Η θερμοκρασία τη νύχτα θα είναι -18 – – 23 βαθμοί, στην περιοχή έως -25, και κατά τη διάρκεια της ημέρας μια μικρή αύξηση της θερμοκρασίας – -15 – – 18 βαθμούς, αλλά εξακολουθεί να είναι πολύ κρύος καιρός».

Τέτοιος ασυνήθιστος καιρός θεωρείται επικίνδυνο φαινόμενο. Απότομη πτώση της θερμοκρασίας, όπως διευκρίνισε ο Βίλφαντ, θα ξεκινήσει την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου, η θερμοκρασία του αέρα θα πέσει κάτω από τους -20 βαθμούς τη νύχτα.

Αυτό οφείλεται στην εμφάνιση μιας σπάνιας υπερπολικής διαδικασίας, κατά την οποία οι μάζες αέρα μετακινούνται από τα βορειοανατολικά προς τα νοτιοδυτικά. Έτσι, η μητροπολιτική περιοχή θα δέχεται αέρα από τις πολικές περιοχές.

Ακόμη, ο καιρός θα επηρεαστεί από μεταφορά πολύ ψυχρού αέρα. Όλα αυτά θα οδηγήσουν στο γεγονός ότι η θερμοκρασία θα είναι 16-17 βαθμούς κάτω από την κανονική θερμοκρασία.

Ο  επιστημονικός διευθυντής του Ρωσικού Υδρομετεωρολογικού Κέντρου Ρομάν Βίλφανντ διευκρινίζει, προσθέτοντας: «Δεν αξίζει να περιμένετε να ανέβει η θερμοκρασία στις 9, την πρώτη εργάσιμη μέρα. Θα έχει πολύ κρύο καιρό, θερμοκρασίες -20 – -25, η θερμοκρασία την ημέρα είναι περίπου -20, αλλά ηλιόλουστη. Παγετός και ήλιος, αλλά όχι μόνο παγετός, αλλά πολύ δυνατός παγετός».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments