Πολιτική

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Γιάννης Οικονόμου: Δείτε live την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Δείτε live την ενημέρωση

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία και με φόντο τις απαράδεκτες απειλές του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου Ερντογάν, Ιμπραχίμ Καλίν, με αφορμή την επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, έστειλε την Τετάρτη (04/01) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών (briefing).

Απαντώντας σε ερώτηση με βάση τις απειλές που είχε διατυπώσει ο Ιμπραχίμ Καλίν έναντι της επέκτασης των ελληνικών χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Η κυβέρνηση πολιτεύεται με βάση το Διεθνές Δίκαιο και με άξονα τα εθνικά συμφέροντα. Πολιτεύεται με αυτοπεποίθηση και η χώρα μας είναι ισχυρή, επιδιώκει τη σταθερότητα και είναι ανυποχώρητη σε ό,τι αφορά τα κυριαρχικά της δικαιώματα και την εθνική της κυριαρχία. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ούτε απειλείται ούτε τρομοκρατείται και ούτε ετεροπροσδιορίζεται σε κανένα ζήτημα, πολύ περισσότερα στα κυριαρχικά της δικαιώματα».

Για την παραίτηση Χειμάρα

Τοποθετούμενος στην παραίτηση του βουλευτή Φθιώτιδας, Θέμη Χειμάρα, ο Γιάννης Οικονόμου είπε:

«Νομίζω ότι η παραίτηση του κ. Χειμάρα και οι εξηγήσεις που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα καλύπτουν συνολικά το θέμα. Εκείνο που έχει αξία να αναλογιστεί κανείς, κυρίως εκείνοι που επιμένουν να κουνούν το δάχτυλο στην κυβέρνηση και στη ΝΔ, είναι ποια ήταν η δική τους αντίδραση σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν».

«Θυμίζω ότι σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν, όχι βουλευτές αλλά υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ακριβώς τα ίδια ζητήματα με την περίπτωση που αναγνωρίζει ο κ. Χειμάρας και μετά την έμπρακτη αναγνώριση προχώρησε στην παραίτησή του. Θυμίζω τις περιπτώσεις της κυρίας Γεροβασίλη και του κ. Φλαμπουράρη. Μπορεί κάποιος από εσάς να μου θυμίσει ποια ήταν η αντίδραση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ τότε, όχι για βουλευτές αλλά για υπουργούς του; Απολύτως καμία. Με κάθε ευκαιρία, σε κάθε γεγονός, αναδεικνύεται περίτρανα η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, πολύ περισσότερο στα θέματα που έχουν νομική και ηθική διάσταση», είπε ο κ. Οικονόμου.

Δείτε την ενημέρωση

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments