Ελλάδα

Σχολεία: Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Σχολεία: Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)/ Pixabay

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία την προσεχή Δευτέρη, 9 Ιανουαρίου, όπως διαβεβαίωσαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης.

Κανονικά θα ανοίξουν τα σχολεία την προσεχή Δευτέρη, 9 Ιανουαρίου, όπως διαβεβαίωσαν η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρος Κόπτσης. Η κ. Μακρή διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος, σύμφωνα με τους ειδικούς, από το άνοιγμα των σχολείων, και, όπως τόνισε, τη Δευτέρα 9/1 το κουδούνι θα χτυπήσει κανονικά.

Μιλώντας στο Mega για τον εύλογο προβληματισμό γονιών που έχουν ενδοιασμούς αναφορικά με την έξαρση γρίπης και κορωνοϊού, η υφυπουργός τόνισε πως εφόσον υπάρχει η διαβεβαίωση του υπουργείου Υγείας πως το ζήτημα θα έχει διευθετηθεί σε λίγες ημέρες, δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

Κόπτσης: Είμαστε πανέτοιμοι

Από την πλευρά του, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κόπτσης, ευρισκόμενος στην ΕΡΤ, διαβεβαίωσε πως «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα».

«Πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κόπτσης. «Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», τόνισε.

Η δήλωση Καπραβέλου που προκάλεσε ανησυχία

Σημειώνεται ότι ανησυχία είχε προκαλέσει η πρόταση του Διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκου Καπραβέλου, ο οποίος νωρίτερα την Παρασκευή είπε πως θα ήταν εύλογο να μην ανοίξουν τα σχολεία τη Δευτέρα, για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της γρίπης και λόγω έλλειψης των κλινών στα νοσοκομεία. Η έξαρση του λεγόμενου «κοκτέιλ» κορωνοϊού, γρίπης και αναπνευστικού ιού RSV έχει προκαλέσει την ανησυχία της επιστημονικής κοινότητας.

Ειδικότερα, ο ίδιος μίλησε στον ΣΚΑΪ και ανέφερε ότι τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα πρέπει να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών στο να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα. Ο ίδιος προτείνει να ανοίξουν τα σχολεία τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments