Διεθνή

Reuters: Η Ελλάδα θα απαιτήσει τεστ Covid από τους Κινέζους

Reuters: Η Ελλάδα θα απαιτήσει τεστ Covid από τους Κινέζους

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Η ΕΕ συμφώνησε επίσης την Τετάρτη να επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 19 Ιανουαρίου.

Η Ελλάδα θα απαιτήσει από τους ταξιδιώτες από την Κίνα να κάνουν τεστ Covid-19 48 ώρες πριν την επιβίβαση και να φορούν μάσκα υψηλού κινδύνου κατά τη διάρκεια της πτήσης, ανακοίνωσε η κυβέρνηση μετά τη συνεδρίαση για την κρίση υπό την προεδρία του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Σύμφωνα με τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΕΡΤ, η Ελλάδα αποφάσισε να ακολουθήσει τις συστάσεις της ΕΕ που παρουσιάστηκαν την Τετάρτη και να εισαγάγει τεστ Covid-19 πριν από την αναχώρηση σε όλες τις αφίξεις από την Κίνα, καθώς η ασιατική χώρα ανοίγει ξανά στα διασυνοριακά ταξίδια στις 8 Ιανουαρίου παρά την έκρηξη. σε περιπτώσεις κορωνοϊού.

Το ελληνικό υπουργείο Υγείας αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ώρες.

Η ΕΕ συμφώνησε επίσης την Τετάρτη να επανεκτιμήσει την κατάσταση στις 19 Ιανουαρίου.

«Χαιρετίζω τη συμφωνία των κρατών μελών για μια συντονισμένη απάντηση της ΕΕ στην κατάσταση του Covid-19 στην Κίνα στη χθεσινή συνεδρίαση της IPCR. Η Κίνα πρέπει να μοιράζεται δεδομένα με διαφάνεια για την τρέχουσα κατάστασή της. Μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την πανδημία μόνο εάν συνεργαστούμε στενά σε επίπεδο ΕΕ και σε παγκόσμιο επίπεδο», δήλωσε η Ευρωπαία Επίτροπος για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδη, μέσω του λογαριασμού της στο Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments